Δραγασάκης: Επαρκές το κοινό έδαφος για συμφωνία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε στον «Guardian» ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα και ως εκ τούτου θεωρεί ότι μία συμφωνία είναι πιθανή, ενώ σημείωσε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή.

Δραγασάκης: Επαρκές το κοινό έδαφος για συμφωνία

Αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης δηλώνει μιλώντας στον βρετανικό «Guardian» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας ότι έχει βρεθεί επαρκές κοινό έδαφος για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, όπως μεταδίδει το Mega.

Ο Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει πως ελπίζει στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 Μαΐου να σταλεί ένα σήμα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και ότι είναι ορατή μία συμφωνία.

«Οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα και ως εκ τούτου θεωρώ ότι μία συμφωνία είναι πιθανή και είναι προς όφελος και των δύο πλευρών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ακόμη στον «Guardian» ότι η έξοδος από το ενιαίο νόμισμα δεν αποτελεί επιλογή για την Αθήνα. «Δεν έχουμε λαϊκή εντολή να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και αυτό δεν είναι μια επιλογή, ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο της Ευρωζώνης», τονίζει κατηγορηματικά.

Σημειώνει, ωστόσο, πως η συμφωνία θα πρέπει να είναι εκτελεστή, διότι σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση ενδέχεται να αναγκαστεί να επιδιώξει την έγκρισή της από τον λαό, με προσφυγή σε δημοψήφισμα. «Χρειαζόμαστε μία συμφωνία που να μπορεί να εφαρμοστεί και θα μας βγάλει από το αδιέξοδο της λιτότητας» προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v