Constancio: Συζητήσαμε για το «κούρεμα» στα collateral

Την πεποίθηση ότι το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα δεν θα επαληθευτεί εξέφρασε σε εκδήλωση στο Λονδίνο ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio.

Constancio: Συζητήσαμε για το «κούρεμα» στα collateral

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Vitor Constancio δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν αναμένει να επιβεβαιωθούν τα δυσμενέστερα σενάρια για την Ελλάδα.

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι το χειρότερο σενάριο που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ δεν θα επαληθευτεί στην περίπτωση της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Constancio σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

«Εργαζόμαστε με βάση αυτήν την υπόθεση. Προσφέρουμε ρευστότητα στις τράπεζες γιατί θεωρούνται φερέγγυες και φέρνουν ενέχυρα (collateral)» πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίπεδο του «κουρέματος» στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών συζητήθηκε, αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το τι θα χρειαστεί ώστε να το αυξήσει η ΕΚΤ. 

Εν τω μεταξύ, ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υποβάθμισε την σημασία του πρόσφατου «sell off» στα ομόλογα της ευρωζώνης. 

«Δεν περιμένω να συνεχιστεί η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων» σημείωσε. «Ήταν μια διόρθωση και δεν έχουμε πρόβλημα με τις τελευταίες εξελίξεις» διευκρίνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v