Jim O' Neill: "Πρωταπριλιάτικο αστείο" η ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα BRICS

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σίγουρα δεν συνάδει με την αυξανόμενη οικονομική βαρύτητα των BRICS, λέει ο Jim O' Neill, που θεωρεί ότι ο λόγος για τον οποίον προσκλήθηκε η χώρα είναι γεωπολιτικός.

Jim O Neill: Πρωταπριλιάτικο αστείο η ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα BRICS

Καθυστερημένο... πρωταπριλιάτικο αστείο χαρακτηρίζει την πρόσκληση που απηύθυνε η Ρωσία στην Αθήνα να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Jim O' Neill.

Η αναπτυξιακή αυτή τράπεζα, που δημιουργήθηκε πέρυσι ως το αντίπαλον δέος του ΔΝΤ, θα διαθέτει εγκεκριμένο κεφάλαιο 100 δισ. δολαρίων και κάθε ιδρυτικό μέλος θα συνεισφέρει 10 δισ. δολάρια.

Δεδομένων της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, του χρέους της προς το ΔΝΤ αλλά και του ότι ξεμένει ταχύτατα από ρευστό, η Ελλάδα μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη οικονομική βαρύτητα των αναπτυσσόμενων χωρών που αποτελούν οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική). Έτσι, σύμφωνα με το Bloomberg, ο O' Neill θεωρεί ότι ο μόνος λόγος της πρόσκλησης είναι γεωπολιτικός.

«Μήπως είναι πρωταπριλιά;» διερωτήθηκε σε email του. «Μπορώ να καταλάβω γιατί η Ρωσία μπορεί να έχει το περίεργο κίνητρο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα συμφωνούσαν οι υπόλοιποι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v