Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρό πρέσινγκ για ΦΠΑ με συντελεστές 11% - 23%

Ασφυκτική πίεση από τους δανειστές για επιβολή δυο συντελεστών στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Ζητούν παραμονή του υψηλού στο σημερινό επίπεδο και καθιέρωση ενός δεύτερου συντελεστή σε διψήφιο ποσοστό.

Σκληρό πρέσινγκ για ΦΠΑ με συντελεστές 11% - 23%

Σενάριο φωτιά για το ΦΠΑ βάζουν οι δανειστές στο τραπέζι. Προβλέπει την επιβολή δυο αντί τριών συντελεστών του ΦΠΑ σε συντελεστές 11% για το χαμηλό και 23% για τον υψηλό.

Σημειώνεται ότι το σενάριο αυτό οδηγεί σε υψηλότερες τιμές για σειρά βασικών προϊόντων που σήμερα βρίσκονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή 6,5%. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει έντονη αντίδραση από την ελληνική πλευρά η οποία δεν δέχεται το συγκεκριμένο (σκληρό) σενάριο.

Η ελληνική πλευρά, μετά το «κάζο» της πρόταση για συντελεστές ΦΠΑ που θα μειώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες με τη χρήση πλαστικού χρήματος είχε καταθέσει εναλλακτική πρόταση η οποία μιλούσε για τρεις συντελεστές: 7%, 14% και 23%.

Εναλλακτικό σενάριο τοποθετούσε τους συντελεστές στο 7,5%, 15% και 21%, προκειμένου να εμφανιστεί τουλάχιστον ότι καταγράφεται μείωση στον βασικό συντελεστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v