Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: Λύση ρεαλισμού και συνευθύνης

Για να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει αμοιβαία προσπάθεια μεταξύ Αθήνας και Θεσμών εκτιμά η κυβέρνηση. Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν. Αναγνώρισε την πρόοδο που έχει έχει επιτευχθεί.

Μαξίμου: Λύση ρεαλισμού και συνευθύνης

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι δυο άνδρες «είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γιουνκέρ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η ανάγκη για αμοιβαία προσπάθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ώστε να επέλθει σύντομα μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, στο πλαίσιο του ρεαλισμού και της συνευθύνης.

Σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης σημείωναν ότι εάν κυριαρχεί η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Οπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο κ. Γιουνκέρ εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, το οποίο φαίνεται πως για την Αθήνα μετακινείται προς τις αρχές του Ιουνίου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σε μια πρώτη αποτίμηση των συζητήσεων χθες και σήμερα στη Ρίγα, μιλούν για επαφές που είχαν ουσία με κατεύθυνση προώθησης των διαπραγματεύσεων, επιμένοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να γίνουν με ρεαλισμό βήματα από όλες τις πλευρές.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ουκρανίας και για την ανθρωπιστική βοήθεια που η χώρα μας έχει παράσχει προς το Κίεβο για την στήριξη της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση».

«Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στη Ρίγα της Λετονίας. Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία καταλήγει: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v