Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Σε εξέλιξη η αναδιάρθρωση δανεισμού

η παραγωγική δραστηριότητα έχει διπλασιαστεί, η εξαγωγική δραστηριότητα ξεκίνησε αμέσως μετά την μερική χρηματοδότηση και η διοίκηση της εταιρίας προσδοκά κατά το β΄ εξάμηνο του 2015 να καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών του α΄ εξαμήνου του 2015,

Ακρίτας: Σε εξέλιξη η αναδιάρθρωση δανεισμού

Έπειτα από σχεδόν 7 χρόνια σφοδρής οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρας μας, και παρά τον κατακερματισμό του κατασκευαστικού κλάδου με τον οποίο το τελικό προϊόν της εταιρίας είναι συνυφασμένο, η ΑΚΡΙΤΑΣ έχει καταφέρει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, παρά τη προαναφερθείσα αρνητική οικονομική συγκυρία ο κύριος λόγος για τον οποίον τα λειτουργικά αποτελέσματα βρέθηκαν σε αρνητική τροχιά ήταν η έλλειψη επαρκούς κεφαλαίου κίνησης για την χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Η διοίκηση της ΑΚΡΙΤΑΣ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλήρες σχέδιο για την επιστροφή της σε θετικά λειτουργικά αποτελέσματα συνεπικουρούμενο από την στήριξη και χρηματοδότηση των τραπεζών. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει την επανασύσταση της πολιτικής των πωλήσεων, τον περιορισμό του κόστους, και την αρτιότερη διαχείριση της ρευστότητας.

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρίας με τις βασικές πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος) και τη χρηματοδότηση με νέα κεφάλαια κίνησης. Το πρώτο μέρος της στήριξης των τραπεζών ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.

Το δεύτερο μέρος το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε να υλοποιείται τον Μάιο του 2015 με μερική εκταμίευση της Alpha Bank ποσού 3,3 εκατ. ευρώ. Το δε υπόλοιπο ποσό, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εκταμιευτεί εντός του Ιουνίου 2015 και από τις τέσσερις συστημικές ελληνικές Τράπεζες, οι οποίες έμπρακτα δείχνουν τη στήριξη τους στην εταιρία.

Ήδη η παραγωγική δραστηριότητα έχει διπλασιαστεί, η εξαγωγική δραστηριότητα ξεκίνησε αμέσως μετά την μερική χρηματοδότηση και η διοίκηση της εταιρίας προσδοκά κατά το β΄ εξάμηνο του 2015 να καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών του α΄ εξαμήνου του 2015, επανερχόμενη σε κανονική λειτουργία.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρίας είναι σε επιτήρηση από τις 7 Απριλίου του 2015. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v