Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στη μέση του δρόμου

Θα πρέπει να συνεδριάσει το Eurogroup οπότε ούτε θεωρητικά δεν είναι πιθανή η παροχή βοήθειας αυτή την εβδομάδα. Η Αθήνα πρέπει να είναι έντιμη απέναντι στους ψηφοφόρους της για τα δημόσια οικονομικά. Δεν θα συναντήσουμε στα μισά, λέει για τις διαπραγματεύσεις.

Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στη μέση του δρόμου

Δεν είναι ούτε θεωρητικά δυνατό να υπάρξει έκτακτη βοήθεια προς την Αθήνα αυτή την εβδομάδα ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο, τόνισε πως ελπίζει να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος τις επόμενες ημέρες, αλλά "δεν είναι ούτε θεωρητικά δυνατό" να υπάρξει παροχή βοήθειας αυτήν την εβδομάδα. Ο ίδιος σημείωσε πως πρέπει να διευκρινιστούν ακόμα λεπτομέρειες για τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις συνεχείς διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε ότι "δεν θα συναντήσουμε την Ελλάδα στα μισά της διαδρομής", προσθέτοντας ότι "το συνολικό πακέτο πρέπει να έχει νόημα σε όρους προϋπολογισμού". 

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι έντιμη απέναντι στους ψηφοφόρους της για τα δημόσια οικονομικά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ. Ντάισελμπλουμ.  "Μερικές φορές μπορεί να κερδίσεις τις εκλογές με υπερβολικά μεγάλες υποσχέσεις και μετά πρέπει να γυρίσεις στους ψηφοφόρους και να πεις ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να τις εκπληρώσεις. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσει η ελληνική κυβέρνηση στους ψηφοφόρους της" πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v