Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Χωρίς αντιπροτάσεις δεν έχει νόημα η συνάντηση με Τσίπρα

«Χρειαζόμαστε μια ελληνική πρόταση έναντι της πρότασης που έδωσε η Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν», δηλώνει ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Χωρίς αντιπροτάσεις δεν έχει νόημα η συνάντηση με Τσίπρα

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να γίνει η συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Άγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ και του ίδιου εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στον γερμανικό κανάλι Ν24.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως εδώ και καιρό προσπαθεί να χτίσει γέφυρες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και πρόσθεσε αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης: «Χρειαζόμαστε μια ελληνική πρόταση έναντι της πρότασης που έδωσε η Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν. Όσο δεν υπάρχει αυτή η πρόταση, δεν υπάρχει νόημα να γίνει η συνάντηση της Τετάρτης».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αποτύχει να χτίσει το δικό της κομμάτι από την γέφυρα ο κ. Γιούνκερ είπε: «Τότε δεν θα υπάρξει γέφυρα. Η Ε.Ε. και το Eurogroup δεν μπορούν να χτίζουν μια γέφυρα χωρίς τέλος». 

«Πάντοτε προσπαθούσα να δείχνω σεβασμό απέναντι στην Ελλάδα» απάντησε ο κ. Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε αν έχει χάσει την υπομονή του. «Αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι πως θα αντιμετωπίσουμε την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που διακυβεύεται είναι το συμφέροντα του ελληνικού λαού. Και πολλοί Έλληνες δεν τα πάνε καλά εξαιτίας των προγραμμάτων» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v