Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒ: Νέα μέλη 5 ιδιωτικά κανάλια

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας – ΕΙΤΗΣΕΕ μαζί με μεγάλες τηλεοπτικές επιχειρήσεις της χώρας είναι πλέον μέλη του ΣΕΒ.

ΣΕΒ: Νέα μέλη 5 ιδιωτικά κανάλια
Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας – ΕΙΤΗΣΕΕ μαζί με μεγάλες τηλεοπτικές επιχειρήσεις της χώρας είναι πλέον μέλη του ΣΕΒ.

Η ένταξη τους έγινε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18.7.2007, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ειδικότερα, μέλος του ΣΕΒ έγινε η ΕΙΤΗΣΕΕ - Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, και επιπλέον έγιναν ήδη απευθείας μέλη πέντε μεγάλες τηλεοπτικές επιχειρήσεις: ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ, ANTENNA TV AE, ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ ”STAR CHANNEL”, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV A.E., ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Καλωσορίζοντας τα νέα μέλη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε ότι: ”Η ένταξη και των τηλεοπτικών επιχειρήσεων στον ΣΕΒ, αποτελεί αναμφισβήτητα γεγονός με ιδιαίτερη και πολλαπλή σημασία σε θεσμικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο. Επιπλέον, προσδίδει στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας ένα υγιέστερο και δυναμικότερο πλαίσιο επιχειρηματικής ανάπτυξης, θεσμικής διεκδίκησης και πολιτισμικής παρέμβασης, αίροντας τις ποικίλες παραμορφώσεις που βαρύνουν την καθ’ ημάς αντίληψη για τα ΜΜΕ και τη συνακόλουθη δαιμονοποίηση της οποίας πέφτουν συχνά θύματα”.

”Η ένταξη αυτή έχει μία ιδιαίτερη σημασία και δυναμική”, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Διονύσης Νικολάου ”καθώς έρχεται να ενισχύσει αποφασιστικά την προσπάθεια διεύρυνσης και μετεξέλιξης του ΣΕΒ, που οριοθετήθηκε από τις αλλαγές στην ονομασία, στο καταστατικό και στο σήμα μας”.

Στη δική του προσφώνηση εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας - ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Πρόεδρος της κ. Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος, υπογράμμισε ότι: ”Η απόφαση μας να ενταχθούμε στον ευρύτερο εθνικό φορέα εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, δεν είναι απλώς η έκφραση της βεβαιότητας μας ότι μία τέτοια επιλογή έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τη θετική εμπειρία μας των τελευταίων χρόνων για την αποτελεσματικότητα της συλλογικής δραστηριότητας σε ό,τι αφορά την καλύτερη οργάνωση και αναβάθμιση του γενικού ή κλαδικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η επιλογή μας αυτή, κυρίως, συνδέεται με το γεγονός ότι περισσότερο σήμερα, επιβάλλεται, η βαθιά γνώση, μελέτη και εμπειρία πάνω σε όλα τα πολύπλοκα φαινόμενα που διαμορφώνουν τόσο στην Ελλάδα όσο πολύ περισσότερο διεθνώς το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσπάθεια του ΣΕΒ να αναπτύξει ένα νέο όραμα εκπροσώπησης της υγιούς επιχειρηματικότητας λαμβάνοντας υπόψη τις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στο σύγχρονο κόσμο.

Είναι γεγονός, ότι σήμερα η διεκδίκηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης μακριά από τις ιδεοληψίες του κρατισμού και όσα αυτός κληροδότησε, όπου η υγιής μη κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα θα διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο, φαίνεται να κατανοείται ευρύτερα από την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, ξεπερνώντας στερεότυπα του παρελθόντος.

Ένα νέο όραμα, όπου η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η δημιουργικότητα θα δημιουργήσουν νέα πεδία ανάπτυξης, νέες ευκαιρίες απασχόλησης, περισσότερες και ασφαλέστερες εγγυήσεις για την ευημερία των γενεών που έρχονται”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v