Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρεάδης: Ελπίζω να πρόκειται για λάθος η άμεση αύξηση του ΦΠΑ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί, ήδη, στον τουριστικό κόσμο η διάταξη που προβλέπει άμεση αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Να διορθώσει το λάθος καλεί τον υπ.Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Ανδρεάδης: Ελπίζω να πρόκειται για λάθος η άμεση αύξηση του ΦΠΑ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί, ήδη, στο χώρο του τουρισμού η διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και προωθείται για ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής, σύμφωνα με την οποία ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αυξάνεται από 6,5% στο 13% όχι από την 1η Οκτωβρίου-όπως προέβλεπε η αρχική εκδοχή- αλλά άμεσα, από την επόμενη κιόλας μέρα της ψήφισής του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να πρόκειται για λάθος που θα διορθώσει ο κ.Τσακαλώτος».

Εμμέσως, πλην σαφώς, μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ αποδίδει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την άμεση εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αναφέροντας πως η πρωινή έκδοση του νομοσχεδίου προέβλεπε εφαρμογή από 1/10.

Την εκτίμηση πως η πρόβλεψη για άμεση αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ήταν απόφαση της κυβέρνησης και δεν αφορούσε πιέσεις εκ μέρους των εταίρων-δανειστών επεσήμανε σε προηγούμενη ανάρτησή του όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Απίστευτο: ΦΠΑ 13% σε ξενοδοχεία άμεσα στα πληρωμένα πακέτα, ενώ οι θεσμοί ζήτησαν από 01.10!»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v