Ντάισεμπλουμ: Ελπίζω σε μεγαλύτερη στήριξη του προγράμματος

Ο Ντάισεμπλουμ τόνισε ότι «είναι κρίσιμο η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στην Ευρωζώνη». «Λαμβάνουμε υπόψη την απόφαση Τσίπρα», έγραψε στο Twitter o Μοσκοβισί. Τι υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ.

Ντάισεμπλουμ: Ελπίζω σε μεγαλύτερη στήριξη του προγράμματος

Την ελπίδα ότι οι εκλογές δε θα καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισεμπλουμ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Ντάισεμπλουμ υποστήριξε ότι "είναι κρίσιμο η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στην Ευρωζώνη".

Επιπλέον, υπενθύμισε την διευρυμένη στήριξη που βρήκε από το ελληνικό κοινοβούλιο το νέο πρόγραμμα, εκφράζοντας την ευχή ότι το πακέτο μεταρρυθμίσεων θα βρει μεγαλύτερη υποστήριξη από το νέο κοινοβούλιο.

Νωρίτερα μέσω twitter έγινε η πρώτη επίσημη παρέμβαση των Βρυξελλών στις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ Martin Selmayr έγραψε: Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας τρόπος να διευρυνθεί η στήριξη στο πρόγραμμα του ESM που μόλις υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους της Ελλάδας».

Το δικό του tweet έκανε και ο Πιέρ Μοσκοβισί «Λαμβάνουμε υπόψη την απόφαση Τσίπρα. Η Ελλάδα υπέγραψε νέο πρόγραμμα. Ευρεία υποστήριξη και αποφασιστική εφαρμογή κλειδί για την επιτυχία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v