Πρωτοφανής επίθεση Λαφαζάνη σε Παυλόπουλο

Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές συνεννοήσεις ή τηλεφωνικές αποδοχές και αρνήσεις. Περιμένω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιτελέσει το συνταγματικό του καθήκον, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης ζητώντας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αν δεν το κάνει, θα αντιδράσουμε, και θα αντιδράσουμε σθεναρά.

Πρωτοφανής επίθεση Λαφαζάνη σε Παυλόπουλο
Παρέδωσα κατά το Σύνταγμα την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αδυνατώντας φυσικά να συμβάλω στη διαμόρφωση κυβέρνησης σε αυτή τη φάση. Εξέφρασα απόψεις μου για τη συνέχεια της διαδικασίας, ως όφειλα, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.

Οπως τόνισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός. Δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων. Εχει μόνο ένα χρέος, να προασπίσει και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, και τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να εκφράζεται και να πάει σε εκλογές ενημερωμένος.

Είναι πρόκληση, υπογράμμισε, να πάμε άρον άρον σε εκλογές. Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα. Οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν πριν τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει. Αν δεν το πράξει, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε να κάνουμε, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Θα χρειαστεί, υπογράμμισε, να διερευνηθεί η περαιτέρω δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων. Ο κ. Παυλόπουλος πρέπει να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη με φυσική παρουσία όλων των αρχηγών. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές συνεννοήσεις ή τηλεφωνικές αποδοχές και αρνήσεις. Αυτά δεν γίνονται δια τηλεφώνου. Το Σύνταγμα επιβάλλει σύσκεψη με φυσική παρουσία, ώστε εκεί να φανεί ποιοι θέλουν να πάνε σε εκλογές και όποιοι δεν έλθουν, να αναλάβουν και την ευθύνη.

Φοβούμαι ότι οι κινήσεις τις οποίες θα αναλάβει να κάνει ο ΠτΔ δεν θα είναι υποβοηθητικές ούτε της δημοκρατίας ούτε της εφαρμογής του Συντάγματος, υπογράμμισε.

Τόνισε δε ότι οι μεγαλύτερες συνταγματικές εκτροπές έχουν γίνει πάντα στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος.

Περιμένω, κατέληξε, ο Πρόεδρος να επιτελέσει το συνταγματικό του καθήκον. Αν δεν το κάνει, θα αντιδράσουμε, και θα αντιδράσουμε σθεναρά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v