Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδειάζουν από φάρμακα τα ράφια των νοσοκομείων

H έλλειψη πόρων προκαλεί προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με φάρμακα.

Αδειάζουν από φάρμακα τα ράφια των νοσοκομείων

Προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με φάρμακα προκαλεί η έλλειψη πόρων, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, το Λαϊκό και το Ανδρέας Συγγρός δεν διαθέτουν (ορισμένες μέρες) φάρμακα για τους οροθετικούς.

Ελλείψεις παρατηρούνται και σε εξοπλισμό για ειδικές εξετάσεις για τον HIV, αναφέρει το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Αντιμετώπισης AIDS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου (1η Δεκεμβρίου).

Την ίδια ώρα, ο Ευαγγελισμός και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους να εξοφλήσουν τις φαρμακευτικές και τις εταιρείες υγειονομικού υλικού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η προμήθεια φαρμάκων και υλικού γίνεται μετ' εμποδίων, με μόνιμο θύμα τους ασθενείς.

Η ζήτηση για φάρμακα μεγαλώνει διαρκώς, καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία καλούνται να καλύψουν μεγάλο αριθμό απόρων και ανασφάλιστων πολιτών.

Ευπαθείς

Καθημερινό είναι το φαινόμενο των ελλείψεων σε ογκολογικά και αντιιικά φάρμακα, τα οποία απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Γιατροί και προσωπικό καλούνται να καλύψουν τους ασθενείς τους με ελάχιστα μέσα, με μεγάλες ελλείψεις και σε βάρος της δικής τους υγείας.

Με αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός πραγματοποίησαν την Παρασκευή νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v