Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάργηση των εισφορών και εθνική σύνταξη ζητά ο Στ. Μάνος

Αυξάνοντας τις εισφορές δεν λύνεται το πρόβλημα του ασφαλιστικού, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός. Αντίθετα δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα για τους εργαζόμενους.

Κατάργηση των εισφορών και εθνική σύνταξη ζητά ο Στ. Μάνος

Παρέμβαση μέσω Facebook από τον πρώην υπουργό που στρέφεται κατά της απόφασης του πρωθυπουργού να βάλει κόκκινη γραμμή τη μη μείωση των κύριων συντάξεων. Τονίζει ότι «όσο αυξάνεται o αριθμός των συνταξιούχων σε σχέση με τον αριθμό των ασφαλισμένων, τόσο μικραίνει το ύψος των παροχών που μπορεί να προφέρει το σύστημα στους συνταξιούχους» και εισηγείται κατάργηση εισφορών και εθνική σύνταξη.

Αναλυτικά: 

Δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση κυρίων συντάξεων δήλωσε ο πρωθυπουργός. Προτείνει μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών για να καλυφθεί το έλλειμμα που δημιουργείται. Κατηγορεί Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, επειδή δε στηρίζουν την εθνική γραμμή για "καμία μείωση στις συντάξεις".

Ώστε η μη μείωση των συντάξεων αναγορεύτηκε από τον κ. Τσίπρα σε εθνική γραμμή. 

Αν το καλοσκεφτείτε, το Ασφαλιστικό - αφού αφαιρεθούν χιλιάδες ειδικές χαριστικές ρυθμίσεις - είναι ένα σύστημα που αντλεί πόρους από τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και τους κατανέμει στους συνταξιούχους. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν και οι συνταξιούχοι εισπράττουν.

Είναι φαντάζομαι προφανές ότι όσο αυξάνεται o αριθμός των συνταξιούχων σε σχέση με τον αριθμό των ασφαλισμένων, τόσο μικραίνει το ύψος των παροχών που μπορεί να προφέρει το σύστημα στους συνταξιούχους.

Ο αριθμός των συνταξιούχων υπερβαίνει κατά τι - σήμερα - τον αριθμό των εργαζομένων. Με αυτό το δεδομένο, ακόμη και τα παιδιά του κ. Τσίπρα, πρέπει να κατανοούν ότι για να δοθεί μια σύνταξη 700 Ευρώ σε κάθε συνταξιούχο, πρέπει κάθε εργαζόμενος να πληρώσει 700 ευρώ. Πόσα πρέπει να κερδίζει ο εργαζόμενος για να του περισσεύουν να πληρώσει 700 ευρώ;

Δηλώνει επιπολαίως ο κ. Τσίπρας ότι θα αναγκάσει τους εργαζόμενους να πληρώσουν περισσότερα για να μη μειωθούν οι συντάξεις. Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι για να αμυνθούν; Θα πάψουν να συνεισφέρουν εργαζόμενοι μαύρα και θα μεταναστεύσουν. Του χρόνου, ακόμη και αν ο αριθμός των συνταξιούχων δεν αυξηθεί, είναι βέβαιο ότι θα μειωθεί ο αριθμός εκείνων που συνεισφέρουν. Εξ αιτίας του κ. Τσίπρα.

Η λύση βρίσκεται στην κατακόρυφη αύξηση της απασχόλησης που θα μπορούσε να επιτευχθεί με την κατάργηση των εισφορών και την καθιέρωση μιας ενιαίας σύνταξης για όλους όπως είχα προτείνει πριν από 5 χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v