Ρέγκλινγκ: Θα κλείσει η αξιολόγηση

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Επίσης, εκτιμώ ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει. Εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, το Eurogroup έχει δεσμευτεί να συζητήσει πρόσθετη ελάφρυνση χρέους. Οχι "κούρεμα" αλλά πρόσθετη ελάφρυνση χρέους», σημείωσε ο επικεφαλής του ESM.

Ρέγκλινγκ: Θα κλείσει η αξιολόγηση

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι περιμένει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Αθήνα να διαχειριστεί τα κόστη της προσφυγικής κρίσης.

«Τα πολιτικά ζητήματα είναι δύσκολα, αλλά κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε εκδήλωση στο Chatham House στο Λονδίνο.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Επίσης, εκτιμώ ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει. Εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, το Eurogroup έχει δεσμευτεί να συζητήσει πρόσθετη ελάφρυνση χρέους. Οχι "κούρεμα" αλλά πρόσθετη ελάφρυνση χρέους», σημείωσε. 

Οπως είπε, όλοι στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια με τα κόστη των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία που έρχονται στην Ελλάδα κάθε μήνα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v