Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Παράλογη η νομοθέτηση έξτρα μέτρων

Δεν μπορεί μια Βουλή να νομοθετήσει ex ante υποστήριξε ο επικεφαλής της Κομισιόν, σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, μιλώντας στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Γιούνκερ: Παράλογη η νομοθέτηση έξτρα μέτρων

Αστραψε και βρόντηξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων που έγινε νωρίτερα σήμερα, για την επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να νομοθετηθούν εκ των προτέρων τα μέτρα του προληπτικού πακέτου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, μετά την ενημέρωση που είχε από τους κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί, ο κος Γιούνκερ είπε ότι είναι παράλογο (unreasonable) και ότι καμία δημοκρατική Βουλή ανά τον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να νομοθετήσει εκ των προτέρων (ex ante) μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν αργότερα.

Χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι, ο πρόεδρος της Κομισιόν άσκησε κριτική και στη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην ευρωζώνη.

Ο κος Γιούνκερ φέρεται να είπε ότι έχουμε φτάσει στο 95% της συμφωνίας και πρέπει να φτάσουμε πάρα πολύ γρήγορα στο 100% της συμφωνίας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του Euro2day.gr, το τηλεφωνικό ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα έχει οριστεί για τις 17:00 σήμερα, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις καθώς και ο κος Γιούνκερ επιμένει για άμεση λύση στο θέμα των προληπτικών μέτρων, η οποία θα είναι κοινά αποδεκτή από όλες τις πλευρές και θα οδηγήσει σε ένα γρήγορο Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v