Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτόπου πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις προανήγγειλε ο Τσιρώνης

«Η λογική είναι να μην πάει ο δασικός υπάλληλος και να περιμένει δεκαετίες πότε θα δικαστεί ως μάρτυρας. Να υπάρχει επί τόπου η διοικητική πράξη, όταν μιλάμε για αφαίρεση αδείας ή επί τόπου κολασμό, θα γίνεται επί τόπου και από εκεί και πέρα το διοικητικό κομμάτι ας αργήσει.», σημείωσε ο υπουργός.

Επιτόπου πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις προανήγγειλε ο Τσιρώνης

Το περιβαλλοντικό έγκλημα πρέπει να πατάσσεται επί τόπου με διοικητικές πράξεις (πρόστιμα κ.α.), τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FΜ 104,9» και σημείωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, για να συζητήσουν πώς θα επιτευχθεί αυτό.

«Στην Ελλάδα το περιβαλλοντικό έγκλημα δεν έχει την κατάλληλη αντιμετώπιση, γιατί χρονίζει. Θα έχω συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, μέσα στην εβδομάδα, διότι πρέπει το περιβαλλοντικό έγκλημα να πατάσσεται επί τόπου. Η λογική είναι να μην πάει ο δασικός υπάλληλος και να περιμένει δεκαετίες πότε θα δικαστεί ως μάρτυρας. Να υπάρχει επί τόπου η διοικητική πράξη, όταν μιλάμε για αφαίρεση αδείας ή επί τόπου κολασμό, θα γίνεται επί τόπου και από εκεί και πέρα το διοικητικό κομμάτι ας αργήσει. Όπως γίνεται και στις εφορίες. Δεν περιμένουν το πρόστιμο από τις εφορίες να πέσει μετά δέκα χρόνια» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v