Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Group: Συμφωνία για την εκμετάλλευση γραμμών μεταξύ Μαρόκου-Ευρώπης

Συστήνεται νέα εταιρεία (AML) για να αναλάβει τη νέα δραστηριότητα. Από 17 Ιουνίου 2016 ξεκινά στη γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία). Πόσο υπολογίζεται το μεταφορικό έργο.

Attica Group: Συμφωνία για την εκμετάλλευση γραμμών μεταξύ Μαρόκου-Ευρώπης

Η Attica Grοup, θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) και η Τράπεζα «BMCE Bank Of Africa Group» («BMCE») του Μαρόκου ανακοίνωσαν τη συμφωνία για την εκμετάλλευση θαλασσίων γραμμών μεταξύ του Μαρόκου και της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας “AFRICA MOROCCO LINKS” – “AML”. Είναι μια συμφωνία την οποία είχε αποκαλύψει πρόσφατα το Euro2day.gr.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η BMCE, κορυφαία Τράπεζα στο Μαρόκο και στην Αφρικανική Ήπειρο, έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη της Μαροκινής Κυβέρνησης όπως έχει εκφραστεί δια του αρμοδίου Υπουργείου Μεταφορών («Ministere de l’ Equipement du Transport et de la Logistique»), εμπιστεύτηκε την Attica Group επιλέγοντάς την ανάμεσα σε πολλές εταιρίες επιβατηγού ναυτιλίας, προκειμένου να αποτελέσει τον στρατηγικό επενδυτή που θα συνεισφέρει στην AML την μακροχρόνια εμπειρία, τεχνογνωσία και λειτουργική αριστεία για την οποία είναι γνωστή διεθνώς.

Η Attica Grοup θα συμμετέχει στη νέα εταιρία με ποσοστό 49%, ενώ 51% θα ελέγχεται από Μαροκινούς μετόχους, με κύριο μέτοχο την BMCE.

Ο κ. Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Grοup επί τη ευκαιρία επίτευξης της συμφωνίας δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με την κορυφαία Μαροκινή Τράπεζα BMCE και για τη νεοσυσταθείσα εταιρεία AML, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα αναδειχτεί σε ηγετική παρουσία στις γραμμές Μαρόκου-Ευρώπης. Η εμπιστοσύνη που επέδειξε η BMCE στην Attica Group αποτελεί τιμή για τον Όμιλό μας. Από την πλευρά μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μακράν εμπειρία του Ομίλου σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παραδοσιακά προσφέρει στους πελάτες του, θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στις νέες αυτές αγορές, καθώς και στη δημιουργία νέου ντόπιου στελεχιακού δυναμικού ικανού να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή συμφωνία θα σηματοδοτήσει μια πολλά υποσχόμενη αρχή και θα ενδυναμώσει τους δεσμούς ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ελλάδα».

Το δια θαλάσσης μεταφορικό έργο ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ευρώπη υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες, 1 εκατομμύριο Ι.Χ. αυτοκίνητα και 260.000 φορτηγά οχήματα, με μεγάλες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκινά άμεσα με την έναρξη δρομολογίων από 17 Ιουνίου 2016 στη γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία) με το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ».

Λίγες μέρες αργότερα θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή αυτή και δεύτερο πλοίο, ενώ έχουν ήδη σχεδιαστεί τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της AML με το άνοιγμα πρόσθετων γραμμών μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v