Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης, είχε σήμερα συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και εκπροσώπους των τεχνικών εταιρειών που έχουν αναλάβει έργα της ΕΡΓΟΣΕ.

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ
Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης,

είχε σήμερα συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και εκπροσώπους των τεχνικών εταιρειών που έχουν αναλάβει έργα της ΕΡΓΟΣΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός δήλωσε: ”Κάλεσα σήμερα όλες τις τεχνικές εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει έργα της ΕΡΓΟΣΕ και τους ζήτησα να επιταχύνουν τους ρυθμούς εκτέλεσης των έργων, έτσι ώστε να έχουμε τη καλύτερη δυνατή απορρόφηση πόρων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Σιδηρόδρομοι-Αστικές Συγκοινωνίες-Αεροδρόμια -ΣΑΑΣ , το οποίο εντάσσεται στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης”.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι υπολογίζει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των εταιρειών έτσι ώστε να απορροφηθούν αλλά και να αξιοποιηθούν σωστά τα κοινοτικά κονδύλια που αφορούν τις Μεταφορές και ειδικότερα τους σιδηροδρόμους και ζήτησε από τους εκπρόσωπους των τεχνικών εταιρειών να συνεχίσουν την προσπάθεια που είχαν καταβάλει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ”Οι εθνικές προσπάθειες δεν σταμάτησαν το 2004 αλλά συνεχίζονται έτσι ώστε η Ελλάδα να βρεθεί πραγματικά στον πυρήνα της Ευρώπης”.

Οι εκπρόσωποι των τεχνικών εταιρειών υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατό από την πλευρά τους έτσι ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση των έργων που έχουν αναλάβει.

Συμφωνήθηκε επίσης να πραγματοποιούνται τακτικές ειδικές συναντήσεις με τον Υπουργό αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα, την επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος ΣΑΑΣ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να επιλύονται με συστηματικό τρόπο όποια προβλήματα προκύπτουν.

Η επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των τεχνικών εταιρειών με τον ίδιο τον Υπουργό θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σίμος Σιμόπουλος, η επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος ΣΑΑΣ κ. Ελένη Γιώτη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Νίκος Κούρεντας και οι εκπρόσωποι των τεχνικών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v