Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ζητά ο Ψυχάρης

Στην Εξεταστική επιτροή που διερευνά τον τραπεζικό δανεισμό σε κόμματα-ΜΜΕ οι Φ. Μπόμπολας, Στ. Ψυχάρης, Δ. Κοντομηνάς. Ο κ. Ψυχάρης γνωστοποίησε ότι επιθυμεί να προσέλθει στην επιτροπή, ενώ χθες ζήτησε εξαίρεση για λόγους υγείας.

Να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ζητά ο Ψυχάρης

Τρεις κορυφαίοι εκδότες της χώρας, οι Φώτης Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Δημήτρης Κοντομηνάς, καλούνται από σήμερα μέχρι και μεθαύριο να καταθέσουν στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια που πήραν οι επιχειρήσεις τους από τις τράπεζες.

Με τις καταθέσεις αυτές αναμένεται να περατωθεί το έργο της επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης (ύψους 1,3 δισ. ευρώ αθροιστικά) αλλά και την τύχη αυτών των δανείων, καθώς μεγάλο τμήμα τους είναι ήδη "κόκκινο".

Πλην απροόπτου -και με δεδομένο ότι η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της την Παρασκευή για τρεις εβδομάδες λόγω θέρους- το πόρισμα θα εκδοθεί στα τέλη Αυγούστου. Επομένως, θα συμπέσει με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οπότε και θεωρείται βέβαιη η κορύφωση της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε εκδότες οι οποίοι ήταν μέτοχοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς ή διεκδικούν μία από τις τέσσερις (κατ΄αρχήν...) άδειες.

Στ.Ψυχάρης: Δεν δύναμαι να καταθέσω, αλλά...

Το θερμόμετρο στη Βουλή αναμένεται να δείξει ό,τι και ο υδράργυρος. Ηδη έφτασε χθες στο "πορτοκαλί" με το έγγραφο αίτημα του κ.Ψυχάρη στην Εξεταστική επιτροπή να εξαιρεθεί από τη διαδικασία καταθέσεων για λόγους υγείας.
O ίδιος δήλωσε αδυναμία προφορικής επικοινωνίας και, προς τούτο, παρουσίασε ιατρική βεβαίωση από καθηγητή της Νευρολογίας.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ωστόσο, ο πρόεδρός της Σωκράτης Φάμελος (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε γνωστό ότι συνεργάτης του κ. Ψυχάρη επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι ο εκδότης θέλει, τελικά, να προσέλθει και να καταθέσει. Η επιθυμία δεν συνοδεύτηκε από έγγραφη δήλωση, ενώ πολλά μέλη της επιτροπής διατύπωσαν ερωτηματικά για την ιατρική βεβαίωση που συνόδευσε την αρχική του άρνηση.

Π.Πολάκης: Να ζητηθεί γνωμάτευση από Διευθυντή του ΕΣΥ

Αργά το βράδυ χθες, ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς το κώλυμμα που επικαλέσθηκε ο κ. Ψυχάρης: με ανάρτησή του στα social media πρότεινε να φτάσει στην επιτροπή «γνωμάτευση από ιατρό Διευθυντή του ΕΣΥ όπως κάνουν κάνουν πλείστες επιτροπές του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ, των επιτροπών αναπηρίας, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν περί της κατάστασης υγείας των ασφαλισμένων».

Σήμερα πάντως έχει κληθεί να δώσει απαντήσεις για τα δάνεια της «Πήγασος» ο Φώτης Μπόμπολας. Τον χορό των εκδοτών άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα ο ιδιοκτήτης του Σκάι και της Καθημερινής Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις (στις οποίες απάντησε καταφατικά) για τη δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου ύψους 51,3 εκατ ευρώ που πήρε ο όμιλός του από την Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v