Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πόρισμα των Σοφών θα κρίνει τα εργασιακά

Για τις 17 Οκτωβρίου ανανέωσαν το ραντεβού Κατρούγκαλος-θεσμοί για το Εργασιακό. Την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου θα περιμένουν οι δύο πλευρές για τις ομαδικές απολύσεις. Πέμπτη το νέο ραντεβού για προαπαιτούμενα, πάγωμα χρεών και πλαφόν στα αναδρομικά.

Το πόρισμα των Σοφών θα κρίνει τα εργασιακά

Βάση της διαπραγμάτευσης θα αποτελέσει το πόρισμα της επιτροπής που θα κατατεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη σημερινή πρώτη και διερευνητική επαφή με τους δανειστές για το καυτό θέμα της β’ αξιολόγησης. 

Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική πλευρά σημείωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα των ομαδικών απολύσεων (μετά την προσφυγή της Lafarge) θα εκδοθεί προς το τέλος Οκτωβρίου και γι’ αυτό ζήτησε το θέμα να μη νομοθετηθεί πριν την έκδοση της απόφασης.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να συζητήσουν τα προαπαιτούμενα για την α’ αξιολόγηση αλλά και τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία, με την ελληνική πλευρά να διεκδικεί το πάγωμα των παλαιών χρεών για όσους πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές. Θα συζητηθεί και το θέμα του πλαφόν 10% στα αναδρομικά όσων υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις (16% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v