Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ. Αντ.: Στη δημοσιότητα τα πρόστιμα για το γάλα

Σειρά προστίμων συνολικού ύψους 48,27 εκατ. ευρώ επέβαλλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε επτά γαλακτοβιομηχανίες για σειρά παραβάσεων του Νόμου περί συμπράξεων. Πρόστιμα σε Vivartia, MEBΓΑΛ, Κρι Κρι, ΦΑΓΕ, Σερραϊκή Βιομηχανία Γάλακτος, Όλυμπος, Nestle.

Επ. Αντ.: Στη δημοσιότητα τα πρόστιμα για το γάλα
Στις 29 Νοεμβρίου 2007 η Επιτροπή με την υπ΄αριθμόν 369/V/2007 απόφασή της επέβαλλε για σειρά παραβάσεων πρόστιμα συνολικής αξίας σαράντα οκτώ εκατομμυρίων διακοσίων εξήντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων εξήντα έξι ευρώ και τριάντα ενός λεπτών (48.269.666,31) σε επτά γαλακτοβιομηχανίες για παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Ν. 703/77 περί συμπράξεων.

1. Με βάση τα στοιχεία που οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού εντόπισαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορες γαλακτοβιομηχανίες και όσα η ίδια η Επιτροπή συγκράτησε από τα επιχειρήματα των εμπλεκομένων εταιρειών και τις καταθέσεις των μαρτύρων, η Επιτροπή έκρινε ότι οι πέντε (5) μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΝΕΣΤΛΕ και ΟΛΥΜΠΟΣ ύστερα από σχετική συνεννόηση στα πλαίσια του ΣΕΒΓΑΠ συναντήθηκαν στις 31 Μαϊου 2004 στο ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ στη Λάρισα, με σκοπό να καθορίσουν τους βασικούς άξονες στρατηγικής τους.

Ειδικότερα επικαλούμενοι την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας του γάλακτος, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αποφάσισαν αφενός τον περιορισμό μετακινήσεων των παραγωγών και αφετέρου τη συγκράτηση των τιμών που τους κατέβαλλαν, ενόψει και της επιδότησης που η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είχε αποφασίσει να καταβάλλει στους παραγωγούς, από το 2004 έως το 2013.

Οσον αφορά την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ στο πρόγραμμα επιείκιας και κυρίως την κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάκλησή της από την αιτούσα, η Επιτροπή έκρινε ότι είναι αποτέλεσμα πιέσεων που αναδεικνύουν την ισχύ του καρτέλ.

Είναι ενδεικτικό ότι στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τη μεταστροφή της στάσης της, η ΜΕΒΓΑΛ έκανε λόγο για δήθεν ”προσχηματική” εκ μέρους της υποβολή της εν λόγω αίτησης για να καταστεί δυνατή η σύλληψη του κατηγορουμένου για εκβίαση υψηλόβαθμου στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει ”σύμφωνα με τους κανόνες της κοινής πείρας και λογικής”, γιατί συνέχιζε να καταβάλλει προσπάθειες στήριξης και νομικής θεμελίωσης του αιτήματός της, ακόμη κι όταν είχε προ πολλού εκλείψει ο όψιμα προβληθείς από αυτήν ”προσχηματικός λόγος” υποβολής του.

2. Από στοιχεία που συνελέγησαν από ελέγχους των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού προέκυψαν επίσης αποδείξεις αντι-ανταγωνιστικών συμπεριφορών του ΣΕΒΓΑΠ, πέραν και έξω των καταστατικών αρχών του Συνδέσμου.

3. Η διαπιστωθείσα επίσης ανταλλαγή τιμοκαταλόγων μεταξύ ορισμένων γαλακτοβιομηχανιών αποτέλεσε μια άλλη αιτίαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού που η Επιτροπή απεδέχθη ως συμπεριφορά αντίθετη προς το άρθρο 1 παρ. 1 του Ν. 703/77.

4. Εξάλλου η Επιτροπή με βάση τα διαθέσιμα στο φάκελο στοιχεία, αλλά και την παραδοχή εκ μέρους της VIVARTIA της προσαπτόμενης παράβασης, έκρινε ότι οι εταιρίες ΜΕΒΓΑΛ, VIVARTIA, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΣΕΡΓΑΛ προέβησαν σε οριζόντια σύμπραξη στην αγορά φρέσκου γάλακτος στο Νομό Σερρών, συμφωνώντας μεταξύ τους να διακόψουν οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια στην εν λόγω αγορά για τέσσερις (4) τουλάχιστον μήνες.

5. Τέλος, η Επιτροπή έκρινε ότι για περιορισμένο χρονικό διάστημα υπήρξε συμφωνία και στο επίπεδο της αγοράς γιαουρτιού μεταξύ των εταιρειών ΜΕΒΓΑΛ, VIVARTIA και ΦΑΓΕ, που παραβίαζε το άρθρο 1 παρ. 1 του Ν. 703/77.

Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού :

1. Διαπιστώνει, ότι οι εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.”, ”ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.”, ”NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.” και ”ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ” παρέβησαν τα άρθρα 1 Ν. 703/77 και 81 ΣΕΚ, όπως ισχύουν.

Υποχρεώνει τις εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.”, ”ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.”, ”NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.”, ”ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ” να παραλείψουν την παράβαση των άρθρ, 1 παρ. 1 του Ν. 703/1977 και 81 παρ. 1 της ΣΕΚ, όπως ισχύουν, στο μέλλον.

Επιβάλλει στην εταιρία ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, πρόστιμο ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων εννιακοσίων εβδομήντα εννέα χιλιάδων εβδομήντα ευρώ και δέκα λεπτών (15.979.070,10), στην εταιρία ”ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.” πρόστιμο ύψους εννέα εκατομμυρίων εκατόν τριάντα χιλιάδων τριακοσίων είκοσι ευρώ (9.130.320), στην εταιρία ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.” πρόστιμο ύψους δεκατριών εκατομμυρίων εκατόν εξήντα οκτώ χιλιάδων εκατόν ενενήντα έξι ευρώ και σαράντα εννέα λεπτών (13.168.196,49), στην εταιρία NESTLE πρόστιμο ύψους έξι εκατομμυρίων εκατόν ογδόντα οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ενενήντα έξι ευρώ και ογδόντα δύο λεπτών (6.188.896,82) και στην εταιρία ”ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ” πρόστιμο ύψους τριών εκατομμυρίων εκατόν εξήντα οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων έξι ευρώ και ενός λεπτού (3.168.806,01) για τη συμμετοχή τους στην προαναφερθείσα συμφωνία.

2. Διαπιστώνει, ότι η ένωση επιχειρήσεων ”ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΣΕΒΓΑΠ)” παρέβη τα άρθρ. 1 του Ν. 703/77 και 81 ΣΕΚ, όπως ισχύουν.

Απευθύνει αυστηρή σύσταση στην ένωση επιχειρήσεων ”ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΣΕΒΓΑΠ)” να παραλείψει την παράβαση των άρθρ. 1 Ν. 703/77 και 81 ΣΕΚ, όπως ισχύουν, στο μέλλον.

Απειλεί το ”ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΣΕΒΓΑΠ)” και τα μέλη αυτού, σε περίπτωση συνέχισης ή επανάληψης της παράβασης με πρόστιμο ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 €) και χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης με την παρούσα απόφαση από την ημέρα δημοσίευσής της, ποσά επιμεριζόμενα με βάση τον κύκλο εργασιών των μελών του.

3. Απευθύνει σύσταση στις εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.”, ”ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ”, ”ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε., ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ”, ”ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Ε.Β.Ε.-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ” και ”ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” να παραλείπουν την πρακτική της ανταλλαγής τιμοκαταλόγων στο μέλλον. Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης, απειλεί με χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) σε καθεμία από τις εταιρίες για κάθε ημέρα επανάληψης της παράβασης.

Υποχρεώνει τις ως άνω εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.”, ”ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ”, ”ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε., ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ”, ”ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Ε.Β.Ε.-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ” και ”ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εντός εξήντα (60) ημερών από της δημοσίευσης της παρούσης τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα έναντι των υπαλλήλων και στελεχών τους σε περίπτωση συμμετοχής αυτών σε παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού και ειδικότερα της ανταλλαγής τιμοκαταλόγων μεταξύ ανταγωνιστριών εταιριών.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς την προαναφερόμενη υποχρέωση, απειλεί με χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) σε κάθε μία από τις εταιρίες και για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης από την παρέλευση του ανωτέρου προβλεπομένου χρόνου συμμόρφωσης.

4. Διαπιστώνει ότι οι εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.”, ”ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και ”ΣΕΡΡΑΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.” παρέβησαν το άρθρ. 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει.

Υποχρεώνει τις εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.”, ”ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και ”ΣΕΡΡΑΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.” να παραλείψουν την παράβαση του άρθρ. 1 παρ. 1 Ν. 703/77, όπως ισχύει, στο μέλλον.

Επιβάλλει στην εταιρία ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, πρόστιμο ύψους δεκαέξι χιλιάδων οκτακοσίων εβδομήντα εννέα ευρώ και εβδομήντα λεπτών (16.879,70), στην εταιρία ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.” πρόστιμο ύψους τριάντα χιλιάδων εκατόν πενήντα δύο ευρώ και ογδόντα τεσσάρων λεπτών (30.152,84), στην εταιρία ”ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, πρόστιμο ύψους ενεννήντα επτά χιλιάδων εξακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (97.684,85) και στην εταιρία ”ΣΕΡΡΑΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.” πρόστιμο ύψους σαράντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι τεσσάρων ευρώ και σαράντα δύο λεπτών (44.424,42) για τη συμμετοχή τους στην προαναφερθείσα συμφωνία.

5. Διαπιστώνει, ότι οι εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.” και ”ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.” παρέβησαν τα άρθρα 1 Ν. 703/77 και 81 παρ. 1 ΣΕΚ, όπως ισχύουν.

Υποχρεώνει τις εταιρίες ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.” και ”ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.” να παραλείψουν την παράβαση των άρθρ. 1 παρ. 1 Ν. 703/77 και 81 παρ. 1 ΣΕΚ, όπως ισχύουν, στο μέλλον.

Επιβάλλει στην εταιρία ”VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” πρόστιμο ύψους εκατόν τριάντα δύο χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα οκτώ ευρώ και ογδόντα τριών πέντε λεπτών (132.388,83), στην εταιρία ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.” πρόστιμο ύψους ογδόντα μία χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα ευρώ και είκοσι πέντε λεπτών (81.940,25) και στην εταιρία ”ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.”, πρόστιμο ύψους διακοσίων τριάντα χιλιάδων εννιακοσίων έξι ευρώ (230.906) για τη συμμετοχή τους στην προαναφερθείσα συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v