Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Επιτεύξιμοι οι στόχοι του ελληνικού προϋπολογισμού

Ο προϋπολογισμός που καταρτίζεται, δείχνει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 είναι επιτεύξιμος, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ντομπρόβσκις: Επιτεύξιμοι οι στόχοι του ελληνικού προϋπολογισμού

Θα συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της β' αξιολόγησης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πορεία είναι γενικά εντός στόχων (on track). Η δημοσιονομική απόδοση είναι καλή και φαίνεται πως επιτυγχάνονται οι στόχοι του προγράμματος για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο προϋπολογισμός που καταρτίζεται δείχνει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 είναι επιτεύξιμος.

Θα συζητήσουμε και την τεχνική βοήθεια που δίνεται στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς του MoU, όπως στην ενέργεια, τη συλλογή φόρων και τη δημόσια διοίκηση, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη δυνατότητα να ληφθούν φέτος αποφάσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι πιστωτής. Είναι τα κράτη-μέλη και αυτά θα πρέπει να αποφασίσουν. Η Κομισιόν θα διευκολύνει αυτή τη συζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο