Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγές για τα πρόστιμα Επ. Αντ. στο γάλα

Με προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αναμένεται να απαντήσουν οι εταιρείες VIVARTIA, ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΟΛΥΜΠΟΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΣΕΡΓΑΛ, Carrefour – Μαρινόπουλος, Α Β Βασιλόπουλος, Αφοί Βερόπουλοι, Σκλαβενίτης, Δ. Μασούτης και Ατλάντικ, στα πρόστιμα συνολικού ύψους 76.828.693,31 ευρώ που τους επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Προσφυγές για τα πρόστιμα Επ. Αντ. στο γάλα
Με προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αναμένεται να απαντήσουν οι εταιρείες VIVARTIA, ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΟΛΥΜΠΟΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΣΕΡΓΑΛ, Carrefour – Μαρινόπουλος, Α Β Βασιλόπουλος, Αφοί Βερόπουλοι, Σκλαβενίτης, Δ. Μασούτης και Ατλάντικ, στα πρόστιμα συνολικού ύψους 76.828.693,31 ευρώ που τους επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις δύο αποφάσεις της για τις οριζόντιες και κάθετες συμπράξεις στην αγορά γάλακτος.

Ήδη με τις από 4 και 28 Δεκεμβρίου ανακοινώσεις της η VIVARTIA, σημειώνει ότι ακολουθώντας το Νόμο και όλες τις νόμιμες διαδικασίες θα υπερασπίσει τις θέσεις της στα αρμόδια δικαστήρια και ενώπιον κάθε άλλης αρμόδιας αρχής, ενώ συμπληρώνει ότι είναι πεπεισμένη ότι η απόφαση των αρμόδιων δικαστηρίων θα δικαιώσει πλήρως τις θέσεις της.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών μπορεί να γίνει μέσα σε προθεσμία 60 ημερών από την κοινοποίησή τους. Η προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής και η άσκηση της δεν αναστέλλει την εκτέλεση των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Για το παραδεκτό της συζήτησης των προσφυγών που ασκούνται κατά των αποφάσεων της Ανεξάρτητης Αρχής με τις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα, απαιτείται η κατάθεση παραβόλου ποσού ίσου με το 20% του επιβαλλόμενου προστίμου, το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 100.000 ευρώ.

Αλεξ. Γκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v