Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Αν το ΔΝΤ αποσυρθεί, δεν θα στηρίξουμε το πρόγραμμα

Αν το Ταμείο δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, τότε ούτε η Ολλανδία θα διατηρήσει τη συμμετοχή της, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του.

Ντάισελμπλουμ: Αν το ΔΝΤ αποσυρθεί, δεν θα στηρίξουμε το πρόγραμμα

«Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό», διεμήνυσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας.

«Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (ολλανδική) βοήθεια θα τερματιστεί», ανέφερε όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη. Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος εξαπέλυσε χθες πυρά κατά της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μεταξύ άλλων κρίνει «εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και εκτιμά ότι η χώρα, παρά το πακέτο μέτρων που πήρε, δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε την έκθεση ξεπερασμένη (outdated), εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα. Δηλώνει έκπληκτος από τη «σκληρότητά» της, λέγοντας ότι η χώρα τα πάει καλύτερα απ' ό,τι υπονοεί η έκθεση, η οποία είναι «αχρείαστα απαισιόδοξη». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ συμφώνησε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v