Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον Σόιμπλε

Επέμεινε στη γραμμή ρύθμιση χρέους-περισσότερες μεταρρυθμίσεις η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις-φορολογία για να απελευθερωθεί η παραγωγικότητα.

Λαγκάρντ: Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον Σόιμπλε

Φειδωλή ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα σε συζήτηση που αφορούσε την παραγωγικότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητά της», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «δεν ταυτίζομαι με τον Β. Σόιμπλε» ο οποίος λέει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος, αλλά χρειάζεται περισσότερη παραγωγικότητα.

Όπως σημείωσε, το ΔΝΤ πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο χρέος, και γι’ αυτό στηρίζουμε ένα βαθμό αναδιάρθρωσης χρέους για να προχωρήσουμε μπροστά.

Παράλληλα «συνιστούμε δομικές μεταρρυθμίσεις, βιώσιμες μεταρρυθμίσεις», στις οποίες περιέλαβε τις συντάξεις και την φορολογία. Αυτές, σημείωσε, θα απελευθερώσουν την παραγωγικότητα που υπάρχει «και πρέπει να απελευθερωθεί».

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει αν υπάρχουν και τα δυο αυτά σκέλη μεταρρυθμίσεις και μια ανάλυση βιωσιμότητα χρέους που ταιριάζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v