Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ ζητά ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα για Ελλάδα

Το επενδυτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να γίνει και μέσω του ESM, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Hans Joerg Schelling.

Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ ζητά ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα για Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ, για να ενισχύσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο Hans Joerg Schelling είπε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να μπει και πάλι στον σωστό δρόμο και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, αν κατάφερνε να έχει βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη χώρα να συμμετάσχει στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να αξιολογήσεις αν θα ξεκινήσεις ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας ή ίσως με τον ESM... για να έχεις επιπλέον ενίσχυση (της ελληνικής οικονομίας)», δήλωσε ο Schelling, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Schelling είπε ότι θα προσδιόριζε το ύψος του προγράμματος αυτού στο ένα δισ. ευρώ περίπου.

Ο Schelling, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε ότι ένα πρόγραμμα θα μπορούσε να αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε η Ελλάδα να εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο