Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Είχαμε deal με Ελλάδα αλλά ζήτησαν χρόνο

Πιστεύω πως θα υπάρξει μια συμφωνία για τη δόση προς την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί τρόπος να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ελπίζω σε deal για εκταμίευση κεφαλαίων, ανέφερε η Μέρκελ.

Σόιμπλε: Είχαμε deal με Ελλάδα αλλά ζήτησαν χρόνο

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές στο τέλος του προγράμματος εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα δήλωσε ότι πιστεύει πως θα υπάρξει συμφωνία σήμερα για την εκταμίευση της δόσης προς τη χώρα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως έχει βρεθεί τρόπος να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και άλλα μέσα ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι «είχαμε εδώ και τρεις εβδομάδες συμφωνία, αλλά οι Ελληνες ζήτησαν άλλες τρεις για επικοινωνιακούς λόγους».

Μέρκελ: Ελπίζω σε συμφωνία με Ελλάδα για τις δόσεις

Aπό την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι ελπίζει πως στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέψει νέες πληρωμές προς την Ελλάδα.

«Φυσικά ελπίζω ότι θα δούμε αποτελέσματα στη συνάντηση του Eurogroup, που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εκταμιεύσεις για την Ελλάδα, μετά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει», σημείωσε μεταξύ άλλων σε κοινές της δηλώσεις με τον Εσθονό ομόλογό της Γιούρι Ράτας.  

Λεμέρ: Θέλω να υπάρξει σήμερα συμφωνία για το χρέος

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών M. Λεμέρ δήλωσε ότι επιθυμεί μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup. Πρόσθεσε ότι η γαλλική πρόταση που συνδέει την ανακούφιση χρέους με το ΑΕΠ παραμένει στο τραπέζι.


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v