Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλεσμα Δραγασάκη σε νοτιο-κορεατικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποκτήσει μία νέα παραγωγική ταυτότητα, συμβατή με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κάλεσμα Δραγασάκη σε νοτιο-κορεατικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στη τελική ευθεία για να εξέλθει από τα μνημόνια και το καθεστώς ειδικής επιτροπείας. Προτεραιότητα τώρα είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και ο σχεδιασμός της νέας, μεταμνημονιακής εποχής, χωρίς να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν στην κρίση, τόνισε ο κ. Γ. Δραγασάκης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού στο Ελληνο-Κορεατικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Οπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η οικονομία από τη βαθιά ύφεση έχει εισέλθει σε μια φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης που αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα έτη. Παράλληλα, η Ελλάδα, με αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση, αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Η χώρα μας δεν αφήνει πίσω, όμως, μόνο την κρίση, αλλά και το οικονομικό μοντέλο και τις πολιτικές πρακτικές που μας οδήγησαν σε αυτήν. Σχεδιάζει και διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης.

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποκτήσει μία νέα παραγωγική ταυτότητα, συμβατή με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητές της και θα παρακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις, ώστε να ανταποκρίνεται τόσο στις εσωτερικές ανάγκες όσο και στην παγκόσμια ζήτηση.

Το νέο παραγωγικό υπόδειγμα, δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση της γνώσης, στην Έρευνα και στην Καινοτομία, στις εξαγωγές, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, τη δραστική μείωση της ανεργίας και τη συνεπή καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων.

Η μετάβαση της Ελλάδας προς το νέο παραγωγικό υπόδειγμα γίνεται σε συνθήκες παγκόσμιας επιστημονικής, τεχνολογικής και βιομηχανικής επανάστασης, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Θεωρώ ότι υφίστανται πολλά περιθώρια συνεργασίας με κορεατικές εταιρείες στους τομείς των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, των αγρο-διατροφικών προϊόντων, του περιβάλλοντος, των δικτύων μεταφορών και αλλού.

Σήμερα, η Δημοκρατία της Κορέας κατατάσσεται στην 11η θέση ως προς τις ελληνικές εισαγωγές και στην 25η ως προς τις ελληνικές εξαγωγές, στοιχείο που αποδεικνύει τις προοπτικές που υφίστανται για ενίσχυση και εξισορρόπηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Κορέας έχουν ήδη μία στενή συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας και της ναυπηγικής. Υφίστανται όμως, και εδώ, περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού μπορούν να συμπεριληφθούν στους πίνακες των επίσημων προμηθευτών νοτιοκορεατικών ναυπηγείων.

Επιπλέον, ως προς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην κορεατική αγορά θα συνέβαλε σημαντικά στην τόνωση του διμερούς εμπορίου.

Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση στις κορεατικές εταιρείες να επωφεληθούν από το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και να αναλάβουν νέες παραγωγικές επενδύσεις, συμμετέχοντας σε έργα υποδομών, σε προγράμματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v