Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτσιλής: Είσπραξη 711 εκατ. από την οικειοθελή αποκάλυψη

Η φορολογική διοίκηση έχει τις πληροφορίες για να είναι «αξιόπιστη απειλή» για όσους παραμελούσαν τις υποχρεώσεις τους, τόνισε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ. Ερχονται νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Πιτσιλής: Είσπραξη 711 εκατ. από την οικειοθελή αποκάλυψη

Συνολικά 711 εκατ. ευρώ απέδωσε η ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων κεφαλαίων, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως είπε είναι η τρίτη κατά σειρά ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων κεφαλαίων την τελευταία δεκαετία, πολύ λιγότερο ελκυστική (όσον αφορά τους συντελεστές) σε σχέση με τις προηγούμενες δυο, αλλά παρ’ όλα αυτά η πλέον αποτελεσματική δεδομένου ότι οι προηγούμενες ρυθμίσεις είχαν αποδώσει ασήμαντα έσοδα.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται από τον διοικητή της ΑΑΔΕ στο ότι η φορολογική διοίκηση είναι πλέον σε θέση να διενεργεί ελέγχους με βάση πληροφορίες οι οποίες συλλέγονται από τις τραπεζικές συναλλαγές και αυτό έγινε μια «αξιόπιστη απειλή» για όσους παραμελούσαν τις υποχρεώσεις τους.

Το 2018 θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, υπογράμμισε ο κος Πιτσιλής αναπτύσσοντας νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου για όσους σκοπίμως προχωρούν σε παραπλανητικές εγγραφές στα βιβλία τους, νέο μοντέλο συμμόρφωσης λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη φορολογική συμπεριφορά των πολιτών, κάνοντας τη βέλτιστη χρήση όλων των πληροφοριών από εθνικές και διεθνείς πηγές με έλεγχο όλων των εισαγωγών αγαθών στη χώρα μέσω των νέων μηχανημάτων e-ray στα τελωνεία και αναπτύσσοντας ειδικό λογισμικό για την ηλεκτρονική συμπλήρωση των εντύπων μεταφορών αγαθών μέσα στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v