Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας στον υφ. Παιδείας

Με παρέμβαση του Υφυπουργού Παιδείας αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ από το διάλογο για τον ΕΟΠΠΕΠ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

ΓΣΕΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας στον υφ. Παιδείας

Με βαθύτατη ανησυχία η Συνομοσπονδία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και ιδίως τα ζητήματα της έκδοσης του νομικά έωλου Κανονισμού Λειτουργίας και των συχνών περιστατικών παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας συμφιλιωτική διαδικασία με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με πρόσκληση του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νεφελούδη. Και ενώ συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η διαδικασία την Πέμπτη, 8/2, με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων, παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, πληροφορηθήκαμε ότι με παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ από το διάλογο.

Για το λόγο αυτό απευθύναμε σήμερα επιστολή-καταγγελία προς τον κ. Υφυπουργό.

Αποτελεί μεγάλη απογοήτευση ένας πρώην συνδικαλιστής να φιμώνει συναδέλφους του, επειδή, ως οφείλουν, ελέγχουν την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Καλούμε τον κ. Υφυπουργό να σεβαστεί τον κοινωνικό διάλογο που με αυτή την απόφαση υφίσταται ένα ακόμη βαρύ πλήγμα, τονίζει η ΓΣΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v