Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο Ελλάδα και 5 χώρες για «ντάμπινγκ» στην αγορά σωλήνων

Στις 5 Μαρτίου αναμένεται προκαταρκτική απόφαση από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Στα $70 εκατ. υπολογίζεται η αξία των εισαγωγών σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στις ΗΠΑ από την Ελλάδα το 2016.

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο Ελλάδα και 5 χώρες για «ντάμπινγκ» στην αγορά σωλήνων

Οι ΗΠΑ ερευνούν κατά πόσον εταιρείες κατασκευής σωλήνων για αγωγούς στην Ελλάδα, στον Καναδά, στην Κίνα, στην Ινδία, στην Κορέα και στην Τουρκία ακολουθούν πρακτική ντάμπινγκ (σ.σ. πώληση κάτω από τιμές της αγοράς) σε εξαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στην αμερικάνικη αγορά ή δέχονται αθέμιτη επιδότηση από τις κυβερνήσεις τους, ανακοίνωσε το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο ανέφερε πως αν η αμερικάνικη κυβέρνηση καταλήξει σε μια προκαταρκτική απόφαση στις 5 Μαρτίου ότι λαμβάνει όντως χώρα ντάμπινγκ ή αθέμιτη επιδότηση, τότε θα αρχίσει να συλλέγει καταθέσεις από τις αμερικάνικες εταιρείες που εισάγουν τους αγωγούς.

Η έρευνα αφορά αγωγούς από ανθρακούχο χάλυβα και κραματοποιημένο χάλυβα με διάμετρο μεγαλύτερη από 16 ίντσες (406,4 χιλιοστά). Οι αγωγοί χρησιμοποιούνται κυρίως για την μεταφορά αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, σημείωσε το υπουργείο.

Το υπουργείο Εμπορίου εκτιμά πως το 2016 οι εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα είχαν αξία $70 εκατ., από τον Καναδά $66 εκατ., από την Κίνα $139 εκατ., από την Ινδία $26 εκατ., από την Κορέα $150,3 εκατ. και από την Τουρκία $116,1 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v