Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη δίκη για τις «φούσκες» του χρηματιστηρίου!

Στο παρά πέντε της οριστικής παραγραφής η εισαγγελέας άσκησε έφεση στην αθώωση των 36 κατηγορουμένων για τις φούσκες στο ΧΑ το 1999 και η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου από μηδενική βάση.

Τρίτη δίκη για τις «φούσκες» του χρηματιστηρίου!

Από μηδενική βάση θα εκδικαστεί για τρίτη φορά, λίγο πριν παραγραφούν οριστικά τα αδικήματα (Μαρτιος 2019) η υπόθεση με τις «μετοχές- φούσκες» του ΧΑ.

Πρόσφατα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία (2-1) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε έκρινε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να κριθούν ένοχοι για όλες τις πράξεις που τους αποδίδονται. Το ίδιο διατύπωσε και στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας Αθηνά Θεοδωροπούλου σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρώτη αθωωτική απόφαση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Μετά την κατά πλειοψηφία νέα αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, η εισαγγελέας άσκησε έφεση και ως εκ τούτου, η υπόθεση θα κριθεί και πάλι από μηδενική βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές στην πλειοψηφία τους στο παρελθόν είχαν αθωωθεί από το Εφετείο, ωστόσο η υπόθεση εκδικάστηκε και πάλι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από αναίρεση που άσκησε κατά της αθωωτικής απόφασης η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v