Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: «Αυτονόητη» η παραίτηση της διοίκησης της ΕΥΑΘ

"Τοπικά ανύπαρκτη η κυβέρνηση", δηλώνει η Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη βροχή. "Βολές" και κατά Μπουτάρη που "αντί να σπεύει στη Θεσσαλονίκη προτίμησε να είναι στην Αθήνα για να κάνει χειραψία με τον Κάρολο της Αγγλίας".

ΝΔ: «Αυτονόητη» η παραίτηση της διοίκησης της ΕΥΑΘ

«Οι Θεσσαλονικείς περιμένουμε μία συγνώμη από την κυβέρνηση, για την ανικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση», τονίζει σε ανακοίνωση της η Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη από την πρόσφατη νεροποντή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ θεωρεί «αυτονόητη» την παραίτηση της διοίκησης της ΕΥΑΘ και απαιτεί από τον αρμόδιο υπουργό να τη ζητήσει.

«Ασφαλώς η νεροποντή που έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Η Νέα Δημοκρατία της Θεσσαλονίκης έχει πρόσφατα διατυπώσει την άποψη ότι τα κόμματα πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ωστόσο, ανακύπτουν θέματα πολιτικών ευθυνών, τις οποίες εντοπίζουμε, αφορούν στη διαχείριση της κρίσης και έχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε», επισημαίνει και καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει «τοπικά ανύπαρκτη».

«Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση τοπικά είναι ανύπαρκτη. Στην πρόσφατη κρίση με την καταστροφή του αγωγού της ΕΥΑΘ, είχε συγκληθεί στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη, η οποία βέβαια δεν είχε αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, ούτε αυτό δεν έγινε. Αντιθέτως, γράφτηκε ότι έγινε μία σύσκεψη στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στην Αθήνα, χωρίς να βγει κανένα συμπέρασμα», υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Τι μεσολάβησε από την προηγούμενη κρίση και δεν λειτούργησε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; Μήπως η σκληρή κριτική, στις 23 παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που ασκήθηκε εν τω μεταξύ από τη Νέα Δημοκρατία, τους οδήγησε στην τακτική… όπου φύγει - φύγει; Αντί σύσκεψης, στη Θεσσαλονίκη έγινε απλώς μία ενημέρωση επί τεχνικών θεμάτων της υφυπουργού Εσωτερικών, στην οποία διαπιστώθηκε το πρόβλημα ποιότητας του νερού της πόλης. Καμία πρωτοβουλία, καμία πολιτική παρέμβαση, καμία απόφαση. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ανθεκτική πόλη, αλλά και το κράτος αδυνατεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστροφές. Η διανομή εμφιαλωμένου νερού στους δρόμους και ο τρόπος με τον οποίο έγινε ακυρώνει ακόμα και την προσφορά του ιδιώτη, ο οποίος καλοπροαίρετα προσπάθησε κάπως να συμβάλει».

Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τον οποίο σημειώνει: «Πώς να σχολιάσει κάποιος τον δήμαρχο της πόλης, που τις πρώτες ώρες μετά τη φυσική καταστροφή, αντί να σπεύσει στη Θεσσαλονίκη, προτίμησε να είναι στην Αθήνα, για να κάνει χειραψία με τον Κάρολο της Αγγλίας, όπως αναφέρει η σχετική ειδησεογραφία; Ο δε χαρακτηρισμός του για τους Θεσσαλονικείς, ότι είναι "διανοητικά καθυστερημένοι" όσοι διαμαρτύρονται για την ανθεκτικότητα της πόλης, δεν επιδέχεται οποιονδήποτε σχολιασμό.  Όσο για την άλλη βαρύγδουπη και επιστημονικοφανή θεωρία, ότι τα εργοτάξια του μετρό έσωσαν τη Θεσσαλονίκη, καθότι λειτούργησαν ως λεκάνες εκτόνωσης του πλημμυρικού φαινομένου, τι να πει κανείς… Στη δημόσια ζωή, τα δημόσια πρόσωπα ή έχουν την αίσθηση της γελοιότητας ή δεν την έχουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v