Πηγές Θεσμών: Κλείνει το Staff Level Agreement

Τελευταίες πινελιές μπαίνουν στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, η οποία εκτός απροόπτου σφραγίζεται σήμερα. Ποιες είναι οι τελευταίες εκκρεμότητες. Παραμένουν τα βέτο του Βερολίνου στο θέμα του χρέους.

Πηγές Θεσμών: Κλείνει το Staff Level Agreement

Ένα τελευταίο ραντεβού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των Θεσμών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr οι διαπραγματεύσεις «πάνε πολύ καλά και κυλούν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Βαδίζουμε προς κλείσιμο της συμφωνίας τις επόμενες ώρες. Για πρώτη φορά δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα», ανέφερε στο Euro2day.gr πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων. Η ίδια πηγή συμπλήρωσε ότι οι τελευταίες πινελιές αφορούν στα: εξωδικαστικό συμβιβασμό, μη εξυπηρετούμενα δάνεια (σ.σ. νόμος Κατσέλη), γενικούς γραμματείς στο Δημόσιο, ενώ πιο βατή είναι η συζήτηση για τα δημοσιονομικά».

Εκτός απροόπτου οι θεσμοί αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα αύριο. 

Δυο διαφορετικές πηγές των πλευρών επιβεβαίωσαν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και τα προαπαιτούμενα και όχι στη συζήτηση για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή.

Η δεύτερη πηγή προσέθεσε ότι κάποια δυσκολία υπήρξε με διάφορες ενστάσεις του ΔΝΤ σε θέματα μεταρρυθμίσεων.

Επιπλέον, πηγές από το Βερολίνο ξεκαθάρισαν ότι το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης δεν σημαίνει και άμεση απόφαση για το θέμα του χρέους, καθώς τα βέτο των Γερμανών εξακολουθούν να υπάρχουν. Και αυτό παρά την πίεση του Ταμείου να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις καθώς η κλεψύδρα αδειάζει.

Σε περίπτωση που κλείσει το τεχνικό SLA αυτό θα σταλεί προς έγκριση στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v