Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ και παρών στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στη γενική συνέλευση των μετόχων εκδήλωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας του να συμμετέχει στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Η Μυτιληναίος θα υποβάλει πρόταση ενδιαφέροντος και για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ.

Μυτιληναίος: Ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ και παρών στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές

Το ενδιαφέρον της Μυτιληναίος για τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της μίας εκ των δύο εταιριών που θα προκύψει μετά το σπάσιμο της επιχείρησης, έκανε γνωστό ο πρόεδρος της εισηγμένης Ευάγγελος Mυτιληναίoς. 

Ο κ. Mυτιληναίoς, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων για ενδεχόμενο ενδιαφέρον της εταιρίας στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, απάντησε ότι «το ενδιαφέρον μας είναι αυτονόητο», σημειώνοντας όμως την εξέταση λεπτομερώς της στάσης της εταιρίας του, όταν οριστικοποιηθεί το νέο σχήμα της δημόσιας επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του φυσικού αερίου, ο επικεφαλής της εταιρείας είπε στους μετόχους ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλη εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου, για να προχωρήσει σε προμήθειες.

Εξάλλου ο κ. Mυτιληναίoς ερωτηθείς για το αν η εταιρία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων απάντησε θετικά, αν και περιέγραψε το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν στην ηλεκτροπαραγωγή οι αυξημένες τιμές των ρύπων.

Σύμφωνα με τον Ευ. Μυτιληναίο, η ΔΕΗ καλώς πράττει προχωρώντας στην πώληση των συγκεκριμένων μονάδων καθώς δεν είναι βιώσιμες, αλλά η εταιρεία του θα μετέχει στον διαγωνισμό προκειμένου να μπει στο data room και να δει τα στοιχεία.

Αναφορικά με τη μεγάλη επένδυση για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου που αποφάσισε η Μυτιληναίος, ο επικεφαλής της άφησε αιχμές κατά της ΡΑΕ, καθώς όπως είπε, η αίτηση για την κατασκευή της έχει υποβληθεί εδώ και μήνες αλλά διαπιστώνεται καθυστέρηση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κρύβεται κάτι άλλο, αν και είμαι καχύποπτος», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή νέας μονάδας αλουμίνας, που επίσης έχει εξαγγελθεί, η εταιρεία κάνει τις σχετικές μελέτες για να φανεί πόσο βιώσιμη και αποδοτική είναι. «Αν είναι 100% αποδοτική, τότε θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της επένδυσης».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος χαρακτήρισε τον εταιρικό μετασχηματισμό της εταιρείας απόλυτα επιτυχημένο ενώ για το θέμα του εμπορικού πολέμου σημείωσε ότι η Αλουμίνιο βγαίνει κερδισμένη από τις κυρώσεις κατά της Ρουσάλ, ωστόσο το γενικότερο κλίμα με τους δασμούς δημιουργεί αρνητικό περιβάλλον στην παγκόσμια αγορά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την 7η Ιουνίου 2018, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ανερχόμενο στο ποσό των €0,32 ανά μετοχή και μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 15% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέρχεται τελικά σε 0,272€.

Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους μερίσματος (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι είναι κάτοικοι συμβατικών κρατών, ο παρακρατούμενος φόρος ποικίλλει ανάλογα με τις προβλέψεις της οικείας σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το 15%.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 11η Ιουνίου 2018 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 15η Ιουνίου 2018. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή του μερίσματος. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την 12η Ιουνίου 2018 (record date).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v