Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερέ: Οι αγορές θα είναι πιο σκληρές από τους θεσμούς με την Ελλάδα

Είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της ΤτΕ και του διοικητή της, υπογραμμίζει ο Μπ. Κερέ. Παράλληλα χαρακτηρίζει «απαραίτητο» ένα ανεξάρτητο στατιστικό σύστημα.

Κερέ: Οι αγορές θα είναι πιο σκληρές από τους θεσμούς με την Ελλάδα

«Ο διάλογος με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από ό,τι με τους θεσμούς», προειδοποιεί σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το τέλος των μνημονίων, σημειώνει πως υπάρχουν κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα, ενώ εκφράζει την εκτίμησή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της ΤτΕ και του διοικητή της, επισημαίνει, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «απαραίτητο» ένα ανεξάρτητο στατιστικό σύστημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να ανασταλούν ή μετατεθούν χρονικά οι περικοπές στις συντάξεις, τονίζει πως «αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 και η σύνθεση του προϋπολογισμού να ευνοεί την ανάπτυξη».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι χρειάζεται «περαιτέρω πρόοδος ως προς την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών, ιδιαίτερα για ακίνητα εκτός Αττικής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v