Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γνωμοδότηση ΣτΕ: Πιθανές οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΚΑ

Το ΣτΕ μεταξύ άλλων έκρινε ότι πρέπει να διαγραφεί (ως μη νόμιμη) η διάταξη εκείνη του σχεδίου διατάγματος (άρθρο 68) η οποία παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων μεταξύ των οργανικών μονάδων του Ε.Φ.Κ.Α.

Γνωμοδότηση ΣτΕ: Πιθανές οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΚΑ

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στο οργανόγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΚΑ, εφόσον γίνουν δεκτές οι προσφυγές που εκκρεμούν κατά της συνταγματικότητας του νόμου Κατρούγκαλου, επισημαίνουν σε γνωμοδότησή τους οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε' τμήματος του ΣτΕ .

Κατά την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου προεδρικού διατάγματος με το οποίο θεσπίζεται ο οργανισμός του Ε.Φ.Κ.Α το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Δημήτριος Πυργάκης) το έκρινε νόμιμο ενώ έκανε ορισμένες παρατηρήσεις και διέγραψε μια παράγραφο.

Ως προς τις εκκρεμούσες προσφυγές κατά του νόμου Κατρούγκαλου οι σύμβουλοι επισημαίνουν ότι «σε περίπτωση τυχόν αποδοχής τους , θα πρέπει το περιεχόμενο των αντιστοίχων διατάξεων του υπό επεξεργασία σχεδίου προεδρικού διατάγματος, αν και όπου αυτό είναι αναγκαίο, να τροποποιηθεί αναλόγως, στο πλαίσιο της υποχρεώσεως συμμορφώσεως της διοικήσεως προς το περιεχόμενο της αποφάσεως».

Επίσης το ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να διαγραφεί (ως μη νόμιμη) η διάταξη εκείνη του σχεδίου διατάγματος (άρθρο 68) η οποία παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων μεταξύ των οργανικών μονάδων του Ε.Φ.Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v