Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με οικοδεσπότη τον Α. Τσίπρα η 3η Ευρω-αραβική Σύνοδος

Στόχος η επιτάχυνση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, με δέσμευση του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για διαπεριφερειακή πρόοδο.

Με οικοδεσπότη τον Α. Τσίπρα η 3η Ευρω-αραβική Σύνοδος

Πολιτικοί ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα για την “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι οικοδεσπότης της συνάντησης, ενώ θα συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Boyko Borissov, ο Πρωθυπουργός του κράτους της Παλαιστίνης Dr. Rami Al-Hamdallah και ο Πρωθυπουργός του Τζιμπουτί Abdoulkader Kamil Mohamed.

Μεταξύ των αρχηγών κρατών που έχουν προσκληθεί είναι: ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ιράκ Adil Abdul-Mahdi, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Saad Hariri, ο Επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Fayez al-Sarraj, η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Viorica Dancila, η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić και ο Πρωθυπουργός του Σουδάν Motazz Moussa.

Ομιλίες θα απευθύνουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Amr Nassar, ο Υπουργός Εξωτερικών και Προώθησης Εμπορίου της Μάλτας Carmedo Abela και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη στρατηγική προσέγγιση για περαιτέρω συνεργασία Ε.Ε.-Αραβικού κόσμου και θα απευθύνουν πρόσκληση για δράση, με στόχο την ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών. Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες”αναμένεται να αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την αύξηση των προσδοκιών και την επιτάχυνση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν τη δέσμευση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για διαπεριφερειακή πρόοδο. Η ενδυνάμωση αυτών των δεσμών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής Consolidated Contractors Company (CCC).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v