Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Θέμα Ελλάδας-ΕΕ ο υπολογισμός του δημοσιονομικού χώρου

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε σε Λαγκάρντ-Τομσεν ότι η περικοπή των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο.

ΔΝΤ: Θέμα Ελλάδας-ΕΕ ο υπολογισμός του δημοσιονομικού χώρου

Τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για το θέμα των συντάξεων άκουσαν με «ενδιαφέρον» από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν, στις σημερινές συναντήσεις που έγιναν στο Μπαλί στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών αυτά αφορούσαν τόσο στο ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο, όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας.

Κατά την ανακοίνωση του υπουργείου επισήμαναν ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Οι συναντήσεις έγιναν σήμερα με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ κ. Πολ Τόμσεν στις 9 π.μ. (τοπική ώρα) και στη συνέχεια με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στις 15.00 (τοπική ώρα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v