Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανάπλαση της Θεσσαλονίκης στη συνάντηση Δημαρά - Μπουράρη

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν το παραλιακό μέτωπο, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, η απομάκρυνση των στρατοπέδων, η αναβάθμιση της περιοχής Αλατίνη καθώς και οι νομικές περιπέτειες του Αποτεφρωτηρίου και των Κοιμητηρίων Θέρμης.

Η ανάπλαση της Θεσσαλονίκης στη συνάντηση Δημαρά - Μπουράρη

Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς (φωτό) στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και εξελίχθηκε σε ουσιαστική συζήτηση, αναλύθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητες του Υφυπουργού, αλλά και ζητήματα που απασχολούν έντονα το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως μεταξύ άλλων η αστική ανάπλαση της πόλης, ο πολεοδομικός της σχεδιασμός, το παραλιακό μέτωπο, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, η απομάκρυνση των στρατοπέδων, η αναβάθμιση της περιοχής Αλατίνη καθώς και οι νομικές περιπέτειες του Αποτεφρωτηρίου και των Κοιμητηρίων Θέρμης.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι επεξεργάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για τον επανασχεδιασμό και τις αναπλάσεις γηρασμένων και υποβαθμισμένων περιοχών των πόλεων, για την αύξηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων και την ανανέωση των κτηρίων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών ανθεκτικότητας και ενεργειακής συμπεριφοράς.

Ο Γιώργος Δημαράς ζήτησε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να υποβάλει τις προτάσεις του, για τις οποίες τόνισε ότι θα έχει την πλήρη υποστήριξή του, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την εποικοδομητική συνεργασία. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόν ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Δημαρέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v