Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραβίας: Μειώθηκαν κατά 50% τα NPLs της Eurobank στον τουρισμό

Οι τράπεζες είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να χρηματοδοτήσουν κάθε καλό επενδυτικό project που θα τους προταθεί υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Καραβίας: Μειώθηκαν κατά 50% τα NPLs της Eurobank στον τουρισμό

Τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στον τουρισμό από το 40% του χαρτοφυλακίου της Eurobank το 2015 σε 20% στο τέλος του 2018, προανήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος Φωκίων Καραβίας στην παρουσίαση έρευνας της PwC.

Ο CEO της Eurobank υπεραμύνθηκε ταυτόχρονα της πολιτικής των τραπεζών να επιδοτούν επί της ουσίας την αναχρηματοδότηση δανείων προβληματικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς επισήμανε πως τους δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να σταθεροποιήσουν την οικονομική τους κατάσταση και να αναπτυχθούν.

Σημείωσε ταυτόχρονα πως αυτή η πρακτική των τραπεζών (αναχρηματοδότηση δανεισμού με χαμηλό επιτόκιο) δεν δημιουργεί πλεονέκτημα για τις προβληματικές τουριστικές επιχειρήσεις έναντι των ανταγωνιστών τους καθώς αυτές δεν έχουν την δυνατότητα νέων δανείων.

Αντίθετα σημείωσε οι υγιείς επιχειρήσεις έχουν μεν υψηλότερα επιτόκια δανεισμού αλλά μπορούν να εξασφαλίσουν νέα κεφάλαια για την ανάπτυξή τους. Επισήμανε επίσης ότι διαπιστώνεται έλλειψη επενδυτικών προτάσεων που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από τις τράπεζες καθώς δεν πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας που θέτουν οι τράπεζες σε μακροπρόθεσμη βάση.

Επανέλαβε ωστόσο πως οι τράπεζες είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να χρηματοδοτήσουν κάθε καλό επενδυτικό project που θα τους προταθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v