Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κάνει σήμερα τους CEOs στην Ελλάδα να χάνουν τον ύπνο τους

Σύμφωνα με έρευνα, τα θέματα που απασχολούν τους CEOs παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα είναι η οικονομική ύφεση, το ασταθές παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους δημόσιους οργανισμούς.

Τι κάνει σήμερα τους CEOs στην Ελλάδα να χάνουν τον ύπνο τους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 22 Νοεμβρίου, το πρώτο Forum απευθυνόμενο στους CEOs εταιρειών και στα στελέχη των ομάδων τους με το οποίο το CEO Clubs εγκαινίασε τη συνεργασία του με το “The Conference Board”, έναν παγκόσμιο οργανισμό επιχειρηματικών ερευνών που ιδρύθηκε για να βοηθά τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και την ευρύτερη κοινωνία να εξελίσσονται και να αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες προκλήσεις κάθε εποχής.

Στην έναρξη αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον ομιλητή Chuck Mitchell, executive director του “The Conference Board” και στους ομιλητές του Forum, αποτέλεσε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας “C-Suite Challenge 2019“ που είχε ως κεντρικό θέμα τη σύγχρονη ηγεσία οργανισμών και στην οποία έλαβαν μέρος Έλληνες CEOs.

Σύμφωνα με την έρευνα τα θέματα που απασχολούν τους CEOs παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα είναι η οικονομική ύφεση, το ασταθές παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους δημόσιους οργανισμούς. Επιπλέον, τα κύρια ζητήματα που διαχειρίζονται εσωτερικά είναι η στελέχωση και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, το κόστος λειτουργίας της επιχείρησής τους και η μετάβασή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά πλέον κάθε κλάδο του σύγχρονου επιχειρείν και αποτελεί τώρα μια νέα πραγματικότητα για τις εταιρείες. Κρίνεται απαραίτητο για τους οργανισμούς να εστιάσουν στη βιώσιμη καινοτομία και την εκ βάθρων εξέλιξη τους. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι η εταιρική στρατηγική θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αξίες που επιτρέπουν στην επιτυχημένη ψηφιακή μεταμόρφωσή της.

Με αυτό τον τρόπο η τρέχουσα οργανωτική κουλτούρα κάθε εταιρείας θα μπορεί να υποστηρίζει με στοιχεία την ψηφιακή εξέλιξη, δηλαδή την ευελιξία, την πρόληψη εταιρικών κινδύνων και τη προώθηση εταιρικών συνεργασιών στο εσωτερικό και εξωτερικό. Το πιο σημαντικό για τη σωστή λειτουργία μιας επιχείρησης είναι η δημιουργία ευέλικτων και παραγωγικών εργασιακών ομάδων, η διαφάνεια και η αξιοπιστία στο εσωτερικό της. Στο πλαίσιο αυτό η συνεχής εκπαίδευση των στελεχών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Η εκδήλωση έδωσε μοναδική ευκαιρία στα παρευρισκόμενα στελέχη των επιχειρήσεων να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους που οδηγούν στην ψηφιακή εξέλιξη της εταιρίας τους καθώς και τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν αποτελεσματικά τη στρατηγική και τις λειτουργικές αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v