Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορκίδης: Εθνική πολιτική για περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από πολιτική ένταση στον δημόσιο διάλογο και το Κοινοβούλιο, οφείλουν να παρατάξουν ένα άρτιο και εφικτό πρόγραμμα διακυβέρνησης και να επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Κορκίδης: Εθνική πολιτική για περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες

«Το 2019 θα έχει εξελίξεις και ανατροπές, προσδοκίες, αλλά και κινδύνους, αφού πολλά σημαντικά οικονομικά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα και αναμένουν λύσεις. Οι 10 βασικοί "δίδυμοι γρίφοι" θα είναι η έξοδος στις αγορές και η έκδοση ομολόγων, οι ρυθμίσεις χρεών και των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες και η έλλειψη ρευστότητας, τα ακίνητα και οι πλειστηριασμοί, ο κατώτατος μισθός και οι προσλήψεις, οι συντάξεις και τα αναδρομικά, η φορολογία και οι εισφορές των επιχειρήσεων, τα υπερπλεονάσματα από την υπερφορολόγηση, οι προεκλογικές παροχές και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού και βεβαίως κατά πόσο μία κυβέρνηση με ψήφο ανοχής στη Βουλή, εμπνέει συνθήκες εμπιστοσύνης στην αγορά».

Αυτά σημείωσε στον χαιρετισμό του στη σημερινή απογευματινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παραγωγικών φορέων του Πειραιά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από πολιτική ένταση στον δημόσιο διάλογο και το Κοινοβούλιο, οφείλουν να παρατάξουν ένα άρτιο και εφικτό πρόγραμμα διακυβέρνησης και να επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν αμέσως μετά τις εκλογές. «Οι άνθρωποι της επιχειρηματικότητας από την πλευρά μας, περιμένουμε μία εθνική πολιτική για περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερα κέρδη, λιγότερους φόρους για περισσότερες δουλειές και βεβαίως καλύτερα αμειβόμενες. Οι πολίτες έχουμε ανάγκη από περισσότερη ασφάλεια και ζητάμε υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Οι αδύναμοι συμπολίτες μας δικαιούνται περισσότερη αλληλεγγύη για να ανακτήσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και η υπό διωγμό μεσαία τάξη, μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, αναζητούν περισσότερους πολιτικούς με καλύτερο επίπεδο και περισσότερο ήθος, το οποίο έχει λείψει από την πολιτική ζωή του τόπου μας» όπως είπε ο πρόεδρος.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά προσδοκούν από τη φετινή χρονιά 7 εξελίξεις για τον Πειραιά:

- να ολοκληρωθούν τα έργα του τραμ και να λειτουργήσει χωρίς ατυχήματα. Να μπουν στο τελικό στάδιο τα έργα των σταθμών του μετρό

- να προχωρήσουν τα έργα για τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς

- να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τη δημιουργία και λειτουργία του μεγαλύτερου εμπορευματικού κέντρου της χώρας, του Θριάσιου, ενός έργου στρατηγικής σημασίας με πολλαπλές αναπτυξιακές προοπτικές

- να αναβαθμιστεί το λιμάνι του Πειραιά ως το πρώτο μεγαλύτερο της Μεσογείου και ανάμεσα στα πέντε μεγαλύτερα στην Ευρώπη

- να λειτουργήσουν παράλληλα και συνδυαστικά και όχι ανταγωνιστικά τα 2 μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα, που αφορούν στην πόλη και το λιμάνι, η ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά και το Masterplan της Ο.Λ.Π. ΑΕ.

- να αναβιώσει η ναυπηγοεπισκεύη και να επαναλειτουργήσουν τα ελληνικά ναυπηγεία, οι δεξαμενές καθώς και κάθε επισκευαστική υποδομή στο Πέραμα.

- να συνεχιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπως η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της «Παπαστράτος».

Βράβευση ΙΟΝ και Καφεκοπτεία Λουμίδη

Οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, αποφάσισαν ομόφωνα και τίμησαν στην εκδήλωση την εταιρεία «Καφεκοπτεία Λουμίδη E.Π.Ε.» και την εταιρεία «ΙΟΝ Α.Ε.» για τη μακρά και πολύτιμη προσφορά των οικογενειακών τους επιχειρήσεων στον κόσμο του εμπορίου, της βιομηχανίας και του «επιχειρείν».

Επίσης, βραβεύτηκαν ο Γιώργος Ξηραδάκης, πρόεδρος του "Propeller Club" για τη συνεισφορά του στην επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης και τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής ναυτιλίας, ο Γιώργος Γαβρίλης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ο Γιώργος Νιώτης, για την προσφορά του στην Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιώς αλλά και για τη βοήθεια του στο ΕΒΕΠ.

Τέλος, για το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, το ΕΒΕΠ και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης δεσμεύτηκαν μέσα στο 2019 να αγοράσουν ένα σχολικό εξοπλισμένο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v