Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρέχει για τις εκκρεμότητες με τους δανειστές η κυβέρνηση

Η εμπορική αξία θα αποτελέσει κριτήριο για την ένταξη στο νομοθετικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. Παραμένει η εκκρεμότητα με τους διορισμούς γενικών γραμματέων στο Δημόσιο.

Τρέχει για τις εκκρεμότητες με τους δανειστές η κυβέρνηση

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. Ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση στον ισχύοντα νόμο που λήγει τον Φεβρουάριο.

Τα παραπάνω προέκυψαν από την διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών μετά την οποία κυβερνητικός παράγοντας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ως βάση υπολογισμού θα τεθεί η εμπορική και όχι η αντικειμενική αξία.

Ως γνωστόν ενόψει της επερχόμενης επίσκεψης των δανειστών στην Αθήνα και της δεύτερης έκθεσης στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει 16 εκκρεμότητες μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση νέων Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία, στο πλαίσιο της «αποκομματικοποίησης» του Δημοσίου.

Αρμόδιος παράγοντας δεν ξεκαθάρισε αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε θα δημοσιευθεί η 2η Έκθεση. «Είναι φορτωμένο το ΑΣΕΠ» σημείωσε χαρακτηριστικά. Κατά τις ίδιες πηγές πάντως «έχουν καλυφθεί τα 5 από 6 προαπαιτούμενα» κάτι που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στα κλιμάκια να δείξουν «κατανόηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v