Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η 3η διεθνής έκθεση «Verde.tec»

Με ένα εξαιρετικά δυνατό πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοίγει τις πύλες της η 3η διεθνής έκθεση “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, τις «έξυπνες πόλεις» και την κυκλική οικονομία.

Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η 3η διεθνής έκθεση «Verde.tec»

Τρεις υπουργοί, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεκάδες δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 120 εκθέτες σας περιμένουν στο MEC Παιανίας, στον κορυφαίο θεσμό για την Κυκλική Οικονομία και το περιβάλλον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με ένα εξαιρετικά δυνατό πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοίγει τις πύλες της η 3η διεθνής έκθεση “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, τις «έξυπνες πόλεις» και την κυκλική οικονομία. Η έκθεση αρχίζει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στο MEC Παιανίας, δίνοντας τον παλμό της «κυκλικής οικονομίας».

Περισσότεροι από 120 εκθέτες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ανακύκλωσης υλικών, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του «Industry 4.0» και της απορρύπανσης, συμμετέχουν σε μια έκθεση που θα δώσει το στίγμα της νέας εποχής στην οικονομία. Εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, φέτος συμμετέχουν επιχειρήσεις από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Μάλιστα, η μεγάλη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στην εκθεσιακή αίθουσα όσο και στις υποψηφιότητες για τα βραβεία “Greek Green Awards 2019”, είναι πρωτόγνωρη, καθώς 48 δήμοι, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων απ’ όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 18.30’, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς των τεχνολογιών περιβάλλοντος, σχεδόν όλοι οι φορείς τους, καθώς και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας θα παρακολουθήσουν τις βραβεύσεις επιτυχημένων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τις βέλτιστες πρακτικές, τις χρηματοδοτήσεις και τα νέα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα μιλήσουν περισσότεροι από 200 ομιλητές στη διάρκεια των εργασιών του “Verde.tec Forum”. Από τη βασική συνεδριακή αίθουσα και από τις δύο επιμέρους αίθουσες των workshops θα μιλήσουν κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη μεγάλων ξένων και ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι όλων των οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί για την ενημέρωση της αγοράς σχετικά με τη στρατηγική που αφορά στην κυκλική οικονομία και την πρόκληση των “Smart cities”.

Για πρώτη φορά φέτος, οι πιο έγκυροι φορείς της χώρας θα οργανώσουν διαδραστικά εργαστήρια ενημέρωσης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ενώ έχει προβλεφθεί και ζωντανή σύνδεση από το εκθεσιακό κέντρο με την Αυστραλία. Θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στην κοινότητα South Wales, η στρατηγική αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, καθώς και οι τάσεις της κυκλικής οικονομίας.

Η σύνδεση με την αγορά, τους επενδυτές και το κοινό, θα είναι ένας από τους στόχους της “Verde.tec” με την παρουσία start up εταιρειών, τόσο στον εκθεσιακό χώρο όσο και στις συνεδριακές εκδηλώσεις. Εκπρόσωποί τους, θα παρουσιάσουν σημαντικές ιδέες με καινοτομία και πρωτοτυπία για φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες, εξοπλισμό και υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v