Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματοδότηση ΜΜΕ για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού

Ειδική δράση για την τόνωση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Ηπείρου. Ποιες δαπάνες χρηματοδοτούνται. Έως 50% η επιδότηση. Οι προθεσμίες. 

Χρηματοδότηση ΜΜΕ για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού

Επιδότηση από 10.000 έως 100.000 ευρώ μπορούν να λάβουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο και οι οποίες στοχεύουν να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους με τη συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις. Τα κίνητρα παρέχονται μέσω του προγράμματος «Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αρχίζει σήμερα 18 Φεβρουαρίου και «κλείνει» στις 6 Μαΐου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, επιλέξιμες προς χρηματοδότηση είναι κάθε μορφής ενέργειες που στοχεύουν στην προβολή της επιχείρησης και στην προώθηση της υπηρεσίας ή του προϊόντος της μέσω συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται δαπάνες όπως η συμμετοχή σε επαγγελματικές εκθέσεις ως εκθέτης στο εξωτερικό, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκπροσώπων της επιχείρησης που θα συμμετάσχει ως εκθέτης σε εκθέσεις στο εξωτερικό, οι δαπάνες παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης και διαχείρισης της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου καθώς και οι λοιπές δαπάνες για συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σχετικές με το έργο.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του σχεδίου εξωστρέφειας εξαρτάται από το αναλυτικό σχέδιο δράσης που θα κατατεθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 20.000 ευρώ και έως 200.000 ευρώ, ενώ το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο 50%.

Σημειώνεται ότι ο κάθε δυνητικός δικαιούχος μπορεί να καταθέσει και να πραγματοποιήσει επενδυτική πρόταση με προϋπολογισμό μεγαλύτερο του μέγιστου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού, δηλαδή των 200.000. Στην περίπτωση αυτή, παρόλο που οι υπερβάλλουσες δαπάνες δεν επιχορηγούνται, αντικείμενο αξιολόγησης και παρακολούθησης ελέγχου αποτελεί το σύνολο της επενδυτικής πρότασης και το σύνολο του υπερβάλλοντος κόστους καλύπτεται με ιδιωτική συμμετοχή.

Η ένταξη των επενδυτικών σχεδίων θα γίνει με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου και οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μόνον εφόσον πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης.

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), στη διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων ΜΜΕ για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια». Τα σχετικά έντυπα υποβολής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα προμηθευτούν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή από τον Δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) Ηπείρου www.peproe.gr και το www.espa.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v