Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοδοχεία: Επέκταση του ομίλου Μεταξά στην ανατολική Κρήτη

Εγκρίθηκε από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων η επένδυση του ομίλου στο Λασίθι. Ο νέος ξενοδοχειακός πόλος που δημιουργείται στο Μιραμπέλο. Το στρατηγικό σχέδιο 15ετίας του ομίλου, η επέκταση στη Σαντορίνη και η επενδυτική έκρηξη στην ανατολική Κρήτη.

Ξενοδοχεία: Επέκταση του ομίλου Μεταξά στην ανατολική Κρήτη

Τη «γέννηση» ενός νέου ξενοδοχειακού πόλου στην ανατολική Κρήτη, την επενδυτική «ενηλικίωση» ενός ιστορικού ξενοδοχειακού ομίλου και τη νέα φάση τουριστικής ανάπτυξης στην οποία εισέρχεται ταχύτατα η Κρήτη σηματοδοτεί η έγκριση από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων του επενδυτικού σχεδίου «Cape Tholos Luxury Resort» της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΤΕΑΒ Α.Ε, με διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A», συμφερόντων του επιχειρηματία Ανδρέα Μεταξά.

Η γέννηση ενός νέου ξενοδοχειακού πόλου αφορά στην περιοχή του Μιραμπέλο, στο Λασίθι της ανατολικής Κρήτης. Εκεί όπου πρόκειται να υλοποιηθεί επένδυση του ομίλου Μεταξά ύψους 149,6 εκατ. ευρώ. Την περιοχή απ’ όπου αποφάσισε να ξεκινήσει την επέκτασή του στην Κρήτη ο αμερικανικός όμιλος Wyndham σε συνεργασία με την Zeus International. Κίνηση από την οποία προέκυψε το συγκρότημα πέντε αστέρων Wyndham Grand Mirabello στις εγκαταστάσεις του πρώην Mirabello Beach & Village.

Με τον υπό διαμόρφωση νέο ξενοδοχειακό πόλο δημιουργείται πρακτικά μια… δεύτερη «Ελούντα» πολύ κοντά στο φημισμένο κρητικό θέρετρο, στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Μιραμπέλο, σχηματοποιώντας τις νέες ψηφίδες του ξενοδοχειακού χάρτη της επόμενης μέρας του νησιού. Ενός χάρτη, ας μην ξεχνάμε, ο οποίος θα συμπληρωθεί από μεγάλους οδικούς άξονες και το νέο αεροδρόμιο Καστελίου…

Η επένδυση στην Κρήτη που εγκρίθηκε χθες (ταυτόχρονα με το «The Mykonos Project» της AGC Equity Partners, 50,85 εκατ. ευρώ, στη Μύκονο και τη «Μαρίνα Μονόλιθου Σαντορίνης», 40 εκατ. ευρώ, του Λιμενικού Ταμείου Θήρας) σηματοδοτεί την επενδυτική ενηλικίωση και, επί της ουσίας, «αναγέννηση» του ομίλου Μεταξά.

Ενός ομίλου που ιδρύθηκε το 1975 από τον Νίκο Μεταξά, μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού, και διατηρούσε επί χρόνια ηγετική θέση στον τουρισμό της Κρήτης με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου (Ηράκλειο). Ο όμιλος διαχειριζόταν αρχικά τέσσερα ξενοδοχεία ενώ το χαρτοφυλάκιό του, σήμερα, επί κρητικού εδάφους περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Creta Maris Hotel και TUI Magic Life Candia Maris καθώς και το συνεδριακό κέντρο Creta.

Η επενδυτική ενηλικίωση του ομίλου ξεκίνησε το 2015 και συνδέεται με τη στρατηγική επιλογή του Ανδρέα Μεταξά να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ανατολική Κρήτη και τη Σαντορίνη σε ορίζοντα 15ετίας.

Η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, στην οποία ο όμιλος είχε αποκτήσει μεγάλες εκτάσεις από το 1987 και όπου λειτουργεί από το 2016 το νεόδμητο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa (50 δωματίων). Ταυτόχρονα επιδιώκει να ξεμπλοκάρει την υλοποίηση μιας δεύτερης επένδυσης στο νησί, σε ιδιόκτητη έκταση 30 στρεμμάτων, στην περιοχή Βλυχάδα.

Η επένδυση «Cape Tholos Luxury Resorts», που εγκρίθηκε χθες από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα επέκτασης του ομίλου Μεταξά. Το ύψος της επένδυσης, όπως προαναφέρθηκε, φθάνει τα 149,6 εκατ. ευρώ και πρόκειται να υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση 1.200 στρεμμάτων στην περιοχή Θόλος Καβουσίου στην Ιεράπετρα (Λασίθι) της ανατολικής Κρήτης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή τουριστικού χωριού με 208 σπίτια και δύο ξενοδοχείων δυναμικότητας 300 κλινών το καθένα, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 216 θέσεις πλήρους και εποχικής εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v