Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Επενδύσεις €4 δισ. στην ευρυζωνικότητα έως το 2022

«Η Ελλάδα στέλνει ξεκάθαρο σήμα προς την παγκόσμια κοινότητα ότι ανακάμπτει με όρους αξιοποίησης και διεύρυνσης των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

Παππάς: Επενδύσεις €4 δισ. στην ευρυζωνικότητα έως το 2022

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετέχει -σήμερα και αύριο- στο Mobile World Congress 2019 (MWC19), στη μεγαλύτερη διοργάνωση ψηφιακής επικοινωνίας παγκοσμίως, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο, όπου τον υποδέχθηκαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Γιάννης Γιανναράκης και ο Σύμβουλος της Helexpo για την οργάνωση του "Digital Greece", Γιώργος Χριστοφορίδης.

O Νίκος Παππάς συνομίλησε με τους Έλληνες συμμετέχοντες στη διοργάνωση και με την ευκαιρία της παρουσίας του στο ελληνικό περίπτερο, δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει δυναμική παρουσία στην παγκόσμια έκθεση των τηλεπικοινωνιών. Είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι -και προς την παγκόσμια κοινότητα- ότι η Ελλάδα ανακάμπτει με όρους αξιοποίησης και διεύρυνσης των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες. Υπάρχουν αποφάσεις, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα για τεράστιες επενδύσεις όσον αφορά την ευρυζωνικότητα, καθώς 4 δισ. ευρώ θα επενδυθούν μέχρι το 2022 σε αυτόν τον κλάδο. Παράλληλα, ξεκινάμε κι εμείς, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πιλοτικά προγράμματα εφαρμογής τεχνολογιών 5G, το οποίο θα βελτιώσει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ψυχαγωγούμαστε και συναλλασσόμαστε με τις δημόσιες υπηρεσίες».

Η Ελλάδα συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά στο MWC. Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος. Συνολικά, συμμετέχουν περίπου 37 ελληνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξης της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας. Το MWC19, που εκτείνεται σε εκθεσιακό χώρο 400 στρεμμάτων, αναμένεται να προσελκύσει 100.000 εξειδικευμένους επισκέπτες.

Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ είχε συναντήσεις με στελέχη από εταιρείες - κολοσσούς του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή, καθώς και το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών να επενδύσουν στη χώρα μας.

Τον Νίκο Παππά συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Χρήστος Σίμος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v