Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις για τα όρια της «χρυσής βίζας»

Οι φορείς της αγοράς θα ζητήσουν τη μείωση του ελάχιστου απαιτούμενου ορίου για μετοχές και ομόλογα από τις 800 στις 300 χιλιάδες ευρώ. Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Σπύρος Κυρίτσης.

Αντιδράσεις για τα όρια της «χρυσής βίζας»

Τις θέσεις του ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που διευρύνει τη δυνατότητα απόκτησης «χρυσής βίζας» από ξένους υπηκόους, πέρα από την αγορά ακινήτου και στην απόκτηση εγχώριων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, θα εκφράσει αύριο ο ΣΜΕΧΑ, στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων της αγοράς που θα γίνει στη Βουλή.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης όλων των πολιτικών κομμάτων, μέσα από την παράθεση των θέσεων και των επιχειρημάτων του Συνδέσμου, οι οποίες βρίσκονται σε συμφωνία με τις απόψεις και των άλλων φορέων της αγοράς.

Σύμφωνα με τον ΣΜΕΧΑ αλλά και τους άλλους θεσμικούς παράγοντες της αγοράς (ΕΧΑΕ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), το σχέδιο νόμου κινείται αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο τα ελάχιστα όρια που έχουν τεθεί, λειτουργούν αποτρεπτικά στην προσέλκυση επενδύσεων.

«Η διαφορά του ορίου των 800.000 ευρώ που απαιτείται για μετοχές και ομόλογα είναι υπερβολική σε σύγκριση με τις 250.000 ευρώ που έχει οριστεί για τα ακίνητα. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μια περιορισμένη διαφορά, η οποία όμως θα κινείται σε λογικά όρια. Θα προτείνουμε δηλαδή τόσο για τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις για τις οποίες προβλέπεται ελάχιστο όριο 800.000 ευρώ, όσο και για εκείνες για τις οποίες προβλέπεται το κατώφλι των 400.000 ευρώ, να οριστεί το ελάχιστο ποσό των 300.000 ευρώ» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Σπύρος Κυρίτσης στο Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v